ЮВІЛЕЙНІ ЗУСТРІЧІ ВИПУСКНИКІВ

ювілейні зустрічі випускниківНА ДЕНЬ МОЛОДІ ВІДСВЯТКУВАЛИ В САМАРАХ

Уже багато років самарівці не зраджують добрій традиції – у День молоді зуст-річатися у стінах рідної школи та всім селом відзначати свято. Ювілейні зустрічі – від 5 до 50 років після закінчення навчального закладу – організовують щороку, а в школі для дорогих гостей готують концерт. Цьогоріч школа гостинно відчинила двері випускникам 1962, 1967, 1972, 1977, 1982, 1987, 1992, 1997, 2002, 2007, 2012 років. Не всі, звичайно, змогли прибути на свято, а багатьох колишніх випускників уже немає серед живих. Тож усіх, хто відійшов у Вічність, не дочекавшись цього дня, та вчителів, які були вірними наставниками самарівців і теж уже померли, пом’янули хвилиною мовчання.

Випускники заздалегідь запросили на свято своїх наставників – класних керівників та перших вчителів. Актовий зал школи ледве вміщав усіх присутніх. На сцені для них лунали пісні, учні інсценізували гумористичні сценки, танцювали. Це вихованці дитячого садка, учні 1-го, 2-го та 4-го класів.

Паралельно на мультимедійному проекторі демонстрували добірку фотографій кожного випуску. Колишні учні з захопленням розглядали їх, впізнавали себе і своїх шкільних друзів, пригадували цікаві моменти з життя школи.

Із щирими вітаннями звернулася до присутніх директор НВК Зоя Супрунюк.

Після прекрасного концерту випускники щиро дякували адміністрації школи та аматорам сцени, дарували подарунки для навчально-виховного закладу, вчителів. А Олександр Бігун, випускник 1992 року, від себе особисто вже вкотре зробив благодійний внесок на розвиток НВК, за що дирекція була йому щиро вдячна. Потім випускники разом з учителями розійшлися по класах, у яких навчалися. Сиділи кожен за своєю партою, пригадували, як усе було колись.

Ще одна добра традиція самарівців – у день зустрічі після святкування у школі відвідувати спочилих однокласників. Кожен випуск приходить на кладовище із квітами і корзинами та пригадує про тих, кого уже немає серед них.

А після цього святкують – хтось біля озера, хтось у громадських закладах, потім – на святковій дискотеці у клубі аж до сходу сонця на березі озера – так, як було багато років тому на випускному.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>