Як кіоск опинився на тротуарі…

кіоскРатнівчани днями спостерігали, як група людей демонтувала дерев’яний кіоск «Ремонт годинників, окулярів» на розі вулиць Кузьміна та Центральної, власником якого є Іван Придатко. Що насправді відбувалося, перехожі губилися в догадках.

Як виявилося, власник кіоску такого повороту подій не очікував і про знесення не знав. Хоча, із його слів, підприємець Микола Мартинюк попереджав того дня та неодноразово погрожував більше року, щоб переставив кіоск. М. М. Мартинюк мотивував це тим, що кіоск стоїть на земельній ділянці, на яку у нього є усі відповідні документи. У результаті інциденту кіоск витягнули на тротуар, а Іван Придатко звернувся у поліцію із позовною заявою, так як кіоск, за його словами, був розміщений на орендованій ним у селищної ради землі. Зі слів начальника слідства районного відділу поліції Сергія Редька, з приводу знесення кіоску розпочато кримінальне провадження, проводиться слідство.

Як з’ясувалося, 2-а сесія селищної ради ще 18 грудня 2015 року надала дозвіл Миколі Мартинюку на встановлення у смт Ратне на розі вулиць Кузьміна і Центральної тимчасової споруди – торгового па-вільйону з продажу продовольчих товарів – і затвердила схему розміщення тимчасової споруди.

Проте Іван Придатко зауважує, що селищна рада надала дозвіл М. М. Мартинюку у той час, коли ще не закінчився строк дії договору оренди цієї земельної ділянки між селищною радою та І. А. Придатком.

Приватний підприємець Придатко І. А. та Ратнівська селищна рада в особі селищного голови Бебеса М. Ф. уклали договір оренди землі площею 21 м кв. ще 1 січня 2006 року. 5 грудня 2008 року  між Ратнівською селищною радою в особі Кулика В. М. та Придатком І. А. був укладений договір оренди землі площею 38 м2 строком на три роки для обслуговування кіоску по ремонту годинників. 26 травня 2009 року рада надала Придатку І. А. дозвіл на будівництво павільйону. Рішенням сесії Ратнівської селищної ради від 22 лютого 2012 року «Про продовження договору оренди земельної ділянки підприємцю Придатку І. А.» було продовжено термін дії договору оренди земельної ділянки площею 38 кв. м на п’ять років.

Як повідомив юрист селищної ради Вадим Козловський, 19 лютого 2016 року на замовлення селищної ради була проведена топографічна зйомка, яка підтвердила самовільне захоплення землі Іваном Придатком, на якій він біля раніше встановленого дерев’яного кіоску побудував споруду торговельного значення. Іван Адамович  вийшов за межі орендованої ним ділянки і цим порушив закон. Виявилося, що автобусну зупинку, яка розташована впритул до споруди, Іван Придатко облаштував із власної ініціативи.

На сьогоднішній день справа Івана Придатка розглядається у Господарському суді. Тож чекають рішення. Який буде висновок — таким буде і його виконання.

А кіоск поки що стоїть поперек тротуару біля самісінької проїжджої частини, заважаючи пішоходам.

Леся ГРІНЧУК

Відгуки (2) на «Як кіоск опинився на тротуарі…»

  1. Таня коментує:

    Коли ми почуємо, що в нас все зроблено законно!А не через надцять літ проснулося щось в голові нашого мера і починає казати я того не робив, я того не робив!Підпис є — значить відповідай зараз за те ,що підписав кілька років тому, а не зараз вже прискіплюється, що незаконно щось виконано!!!Стид і позор...

  2. Oleg коментує:

    Чому б орендарям замість того щоб гризтись один з одним не подати в суд на Кулика?

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>