ВИВЧИЛИ ПИТАННЯ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ ЗЕМЕЛЬ САМАРІВСЬКОЇ ОТГ

Нещодавно у райдержадміністрації відбулося засідання комісії з інвентаризації земель та оцінки ефективності їх використання. Виконуючі обов’язки старост та спеціалісти-землевпорядники Самарівської об’єднаної територіальної громади детально проаналізували наявні землі сільських рад громади, їх призначення та використання.

Відтак частина земель використовується не за призначенням, є випадки самозахватів. Викликає занепокоєння представників органів місцевого самоврядування і те, що значна частина пайовиків не обробляє земельні ділянки, як наслідок – землі заростають чагарниками та заліснюються. На території Самари-Оріхівської сільської ради інвестори, які мають намір взяти в оренду землі, зіштовхнулися з проблемою – пайовики мають Державні акти без кадастрових номерів, що унеможливлює встановлення відносин між орендарем та орендодавцем.

Члени комісії на чолі з Євгеном Савлуком прийняли рішення рекомендувати сільським радам продовжувати працювати над обліком та інвентаризацією землі та інше.

Наш кор.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>