Вшанували пам’ять жертв Голокосту

голокостУкраїна — одна з держав Східної Європи, єврейське населення якої зазнало чи не найбільших втрат в період Другої світової війни. Нелюдські дії щодо винищення єврейського населення вчиненні і на Ратнівщині. Не забуваємо про страшне явище нацистського терору. Меморіал пам’яті жертв Голокосту на місці розстрілу євреїв відкрили у липні минулого року неподалік села Прохід, де ще раніше було встановлено на могилах надгробний камінь, а у грудні Меморіал відкрили у Самарах. Тож пам’ять про загиблих завжди буде з нами і постійно нагадуватиме про те, що всі ми люди, до якої національності та релігійної конфесії не належали б.
27 січня увесь світ вшановував пам'ять жертв Голокосту. Приєдналися до загальної печалі голова районної ради Михайло Макарук, керуюча справами районної ради Віра Чернуха, радник голови облдержадміністрації Андрій Харлампович, керівник апатату райдержадміністрації Світлана Юзепчук, Прохідський сільський голова Олександр Гресик. Біля могили із надгробним каменем і Меморіалу, що неподалік села Прохід, вшанували вони світлу пам’ять невинно убієнних людей хвилиною мовчання, запалили лампадки і поклали живі квіти. Покоїться тут близько 1300 євреїв. Це надто жорстокий урок історії, який потрібно пам'ятати майбутнім поколінням для того, щоб запобігти повторенню трагедії.
Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>