Вшанували пам'ять визволителів

вивзволення визволення1 визволення2 визволення3 визволення4 визволення5 визволення6У неділю в Ратному відбулися заходи, присвячені 72-й річниці визволення району від німецько-фашистських загарбників.  Представники влади, трудових колективів і громадських організацій райцентру поклали вінки і корзини квітів до обеліска Слави на честь загиблих ратнівчан, на братські могили воїнів 70-ї армії, які загинули в 1944 році під час боїв за визволення Ратнівщини, до пам'ятника Герою Радянського Союзу Василю Газіну, а також до біл-борду Героям Небесної Сотні та до меморіальної дошки загиблим воїнам АТО.

На братських могилах до присутніх звернувся наш земляк, уродженець Гути, а нині лучанин, колишній малолітній партизан Іван Маркович Глущук. Він, зокрема, наголосив, що Україна була, є і буде, і так, як колись його покоління захищало її від фашистів, сьогодні воїни АТО  захищають її від російського агресора.

Благочинний Ратнівської округи Анатолій Гурський відправив панахиду по загиблих «вождях і воїнах», які віддали своє життя за визволення рідної землі.

Голова райдержадміністрації Андрій Харлампович подякував ратнівчанам за те, що прийшли вшанувати пам'ять визволителів.

А перед тим у РДА відбулася зустріч з колишніми керівниками району, які прибули на святкування Дня Ратного. У розмові взяли участь Андрій Антонович Хомич, Василь Михайлович Струк, Микола Панасович Круглій, Микола Іванович Лукашик, Адам Семенович Харлампович, Лариса Григо-рівна Цепух, а також селищний голова Володимир Кулик та заступники голови райдержадміністрації Євген Савлук і Сергій Матвійчук.

Дмитро МОРОЗ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>