ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ АФГАНЦІВ

Вшанували вшанували127 грудня далекого 1979 року війська неіснуючої вже держави – Радянського Союзу – увійшли до Афганістану, де «застрягли» більше, ніж на дев’ять років, — до 15 лютого 1989 року. За цей час там несли службу і кілька десятків тисяч уродженців України, в тому числі понад сто ратнівчан. Двоє наших земляків – Микола Заліпа із села Велимче та Петро Штик із Самарів – загинули на тій війні, а вже після її закінчення 24 хлопці пішли із життя.

З нагоди цієї сумної дати у вівторок біля пам’ятника «афганцям» у Ратному зібралися представники спілки ветеранів УСВА, а також влади та спілки учасників АТО. Голова районної організації УСВА Сергій Філіпчук виступив з короткою промовою. До присутніх звернулися також консультант голови районної ради Іван Бурко та голова спілки учасників АТО Віталій Тарасюк. Присутні поклали вінки і квіти до пам’ятника афганцям, сфотографувалися на пам’ять з прапором районної організації УСВА.

Опісля всі відвідали кімнату, яку нарешті отримала спілка афганців у колишньому приміщенні райфінвідділу по вулиці 1 Травня. Тож тепер там могтимуть збиратися всі учасники бойових дій району.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>