Вшанували ліквідаторів Чорнобильської трагедії

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ми з болем згадуємо трагічні події давнини, а в першу чергу вшановуємо людей, які власним здоров’ям та життям врятували світ від глобальної екологічної катастрофи. У цей день голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович, його перший заступник  Євген Савлук побували у Заболотті і зустрілися  із ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи та вдовами  померлих ліквідаторів, разом вшанували пам'ять ліквідаторів найбільшого техногенного лиха.

— Десятки тисяч людей здійснили подвиг, ставши на боротьбу з невидимим ворогом. Тодішня система замовчуванням страшної трагедії на Чорнобильській АЕС чинила злочин проти людей. Адже, замість професійних загонів, на ліквідацію аварії були кинуті прості люди, які не усвідомлювали,  куди вони потрапляють і на що вони йдуть. Ми повинні молитися за тих, хто відійшов у вічність, та дякувати і бажати здоров’я тим, хто лишається з нами, — звернувся до присутніх Андрій Харлампович. Він подякував вдовам за здійснений подвиг чоловіків-Героїв, завдячуючи яким живе прийдешнє покоління, та вручив їм квіти.

Вдячність за неоціненний вклад своїх земляків у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС висловив  Заболоттівський селищний голова Василь Головій.

Біля пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС учасники зустрічі вшанували пам'ять померлих ліквідаторів, поклавши квіти. На жаль, у цьому році відійшов у небуття ініціатор створення пам’ятника, ліквідатор Петро Свіржевський.

Віта ШЕВЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>