ВРУЧЕНІ ЗНАКИ УЧАСНИКАМ АТО

нагороди атовцямЗа два з половиною роки були мо-білізовані до Збройних Сил України і пройшли через АТО більше як триста жителів Ратнівщини. Крім того, в зоні проведення антитерористичної операції несли службу також наші прикордонники і працівники тоді ще міліції – на блокпостах. Але через неповоротку військову бюрократію, а в багатьох випадках і через недбалість командування ще й досі не всі мобілізовані отримали статус учасника АТО, а нагрудні знаки до посвідчення – ще менше, тому що надходять вони в район буквально поштучно. Районний військовий комісаріат тісно співпрацює в цьому плані з районною спілкою учасників АТО.
Ось і минулої п’ятниці п’ятеро мешканців Ратного отримали нагрудні знаки до посвідчення учасника АТО. Це працівники поліції сержант Андрій Борисенко (тоді мав звання прапорщика міліції), який був у відрядженні в зоні АТО: ще в 2014-у році – в районі міст Барвінкового і Краматорська та у 2015-у, в районі міста Красноармійська, майор Володимир Юхим – теж у 2014-у році – в районі Сєверодонецьк – Щастя – Гірське, майор Олександр Юхим – у Барвінковому і Краматорську. Солдат Руслан Савчук (четверта хвиля мобілізації) служив заряджаючим обслуги протитанкової гармати «Рапіра» у протитанковому дивізіоні 59-ї окремої механізованої бригади в Луганській області, старший лейтенант Дмитро Мороз (третя хвиля) – заступником командира батареї по роботі з особовим складом 1-ї батареї 1-го дивізіону 43-ї окремої артилерійської бригади. Нагрудні знаки їм вручили заступник голови районної ради Олександр Бенедисюк, військовий комісар району підполковник Василь Шинкарук та нинішній учасник АТО, молодший сержант-контрактник, командир відділення 80-ї десантно-штурмової бригади Олександр Касянчук, який нині перебуває у відпустці в рідних Самарах.
За словами Василя Шинкарука, до кінця року з Міністерства оборони має надійти в район ще 57 нагрудних знаків учасника АТО. А голова спілки учасників АТО Віталій Тарасюк додав, що завдяки їхнім зусиллям невдовзі три чоловіки отримають медалі за оборону Маріуполя.
Наш кор.
На знімку (зліва направо): Володимир Юхим, Олександр Юхим, Олександр Касянчук, Дмитро Мороз, Віталій Тарасюк, Андрій Борисенко, Олександр Бенедисюк, Руслан Савчук, Василь Шинкарук

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>