ВОЛОДИМИР МАЖУЛА — ТРЕТІЙ В УКРАЇНІ

Володимир МажулаВолодимир Мажула із Замшан — інвалід-візочник. Та він разом із дружиною, незважаючи на те, що живуть на інвалідних візках, надзвичайно сильні духом, мужні і активні у громадському житті села, районної організації інвалідів та у спорті. Живуть повноцінним життям і радіють життю. Ними завжди захоплюєшся. І сказати про них просто: які молодці! — мало.

Нещодавно, наприкінці травня, Володимир Мажула взяв участь у чемпіонаті України з боча (гра з м’ячем), який проходив серед осіб з інва-лідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Чемпіонат відбувся в Одесі і проходив в індивідуальних, парних і командному розрядах. Разом з Володимиром Волинську область представляв і Олександр Барбарук з Ковельщини. Вони, здобувши три перемоги підряд, мали змогу вести боротьбу за призові місця. Але перемогти гравців, які є членами збірної України і вже брали участь в міжнародних змаганнях, так і не вдалося. У результаті — мають бронзу, зайнявши третє місце у парних змаганнях. У індивідуальному заліку Володимир Мажула провів 4 гри, з яких 2 перемоги і 2 поразки.

— Радісно те, що кількість учасників зростає з року в рік, — ділиться враженнями Володимир. — На цьому чемпіонаті нас було аж 56 учасників з десяти областей України (Волинь, Херсон, Одеса, Івано-Франківськ, Львів, Дніпро, Полтава, Київ, Хмельницька обл., Черкаси). З усіх учасників сформували аж 10 (!) пар BC4. Важко описати словами ті почуття, які пережили учасники змагань, — повна палітра емоцій, від засмучення до радості і навпаки. Я думаю, що глядачі отримали величезне задоволення від перегляду матчів і навряд чи хтось після цього скаже, що боча – це легка гра.

Нещодавно і у Горохові відбувся обласний спортивно-оздоровчий фестиваль «Повір у себе» серед осіб з обмеженими фізичними можливостями. У ньому взяла участь і наша ратнівська команда у складі Валерія Литвинця, Анатолія Лук'янюка, Валентини Коротинської, Майї Філь (Ратне), Петра Паржаюка (Вужиськ) та Григорія Маргеса (Велимче). Вони також здобули перемогу з боча — друге загальнокомандне місце із дванадцяти команд, а з цього виду спорту змагались Валентина Коротинська, Майя Філь та Петро Паржаюк.

Ще трохи раніше наші мужні спортсмени (той самий склад доповнив Володимир Мажула) брали участь в обласних спортивно-оздоровчих змаганнях, які проходили у Луцьку. І також здобули третє місце з боча — Петро Паржаюк та Валерій Литвинець.

А постійними благодійниками спортсменів є центральна районна лікарня, яка виділяє особам з обмеженими фізичними можливостями транспорт для спортивних поїздок, за що їм велика вдячність.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>