Від Гути до Хабарища

На Ратнівщині,  за інформацією працівників райвідділу поліції,  «процвітають»  крадіжки, які стаються переважно в індивідуальному секторі, тож прохання до всіх, аби були обачними і зробили все, аби унеможливити проникнення злодюг у ваші приміщення. Як і завжди, чимало зареєстровано у черговій частині поліції  повідомлень і заяв про сварки, сімейні дебоші на грунті пияцтва, серед яких є й випадки з потерпілими.

НА ГРУНТІВ РЕВНОЩІВ КОХАНОГО – НОЖЕМ У ЖИВІТ

Світлана М., якій  23 роки,  ще 5-річною разом з мамою виїхала для проживання у Білорусь. А місяців  два тому вони отримали депортацію й повернулися на малу батьківщину, у село Здомишель. До молодої дівчини приїхав у гості з Білорусі Дмитро Р., з яким вона зустрічалася впродовж року. Напередодні інциденту пара гостювала у знайомих, де Світлана приревнувала свого коханого до іншої дівчини.  Повернулися  додому, і між ними на грунті ревнощів виникла суперечка. Дмитро підтвердив, що та, інша, краща за Світлану, і Світлана, довго не думаючи, схопила ніж і встромила у живіт  двадцятичотирирічному юнакові. А сама пішла з хати. Швидку допомогу викликала мама Світлани. У відділенні інтенсивної терапії центральної районної лікарні парубка прооперували, і батьки вже забрали Дмитра додому. А Світлані  за цим фактом слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі. Триває досу-дове розслідування.

І ЩЕ ОДНА ЖІНКА  ПОРІЗАЛА СПІВМЕШКАНЦЯ НОЖЕМ

Наталія Б., 1962 року народження, разом з  двома дітками винайняла помешкання для проживання у Ратному по вул. Серпневій. В одній кімнаті жила вона, а в іншій — господар. З часом Наталія стала проживати у громадянському шлюбі із братом господаря Олегом В., 1986 року народження. Того дня у квартирі компанія випивала. Кажуть, що Олег погрожував Наталії, бив її і вимагав гроші, заявляючи, що вижене з хати її дітей, а слідом за ними і її. Через деякий час знову став приставати до жінки, аби дала гроші. Під час сварки Наталія схопила ніж і встромила у живіт Олегу, таким чином  мало не вкоротивши віку своєму співмешканцю. Постраждалого госпіталізували у відділення інтенсивної терапії центральної районної лікарні, де виставили діагноз: проникаюче ножове поранення черевної порожнини з пошкодженням печінки та шлунка.

За фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження слідчі розпочали кримінальне провадження.  Як і в попередньому випадку,  Наталії  «світить»    від п’яти до восьми років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

У ТУРІ ЗАГИНУЛА БАБУСЯ

25 квітня до бабусі, яка мешкала у Турі, прийшла внучка,  та двері будинку були закриті. Через деякий час знову прийшла і знову не змогла відчинити дверей. Та, вже штовхнувши їх, вдалося відкрити.  І відразу дівчина побачила, що стіни та стеля  чорні, а, ступивши у  приміщення, почула, що під ногами щось хрустить. Швиденько побігла додому і покликала батька.

Як кажуть працівники поліції,  шістдесятитрирічна бабуся загинула внаслідок отруєння продуктами горіння.

У будинку сталося коротке замикання електропроводки,  загорілися катісони на стелі, а оскільки не було доступу повітря,  вогонь потух, встигнувши наробити біди.

У ЗАЛУХОВІ ЗНАЙШЛИ ЧОЛОВІКА

У МЕЛІОРАТИВНОМУ КАНАЛІ

Ще на другий день Великодня пішов з дому і не повернувся Василь Я., 1970 року народження, житель с. Залухова. Не знайшовши його,  рідні заявили про зниклого у райвідділ поліції. Пошуки тривали щодня, шукали зниклого по всій окрузі. Знайшли  чоловіка односельчани  на десятий день у… меліоративному каналі,  без ознак насильницької смерті.

ВИПИВ, ЗАСНУВ, ВСТАВ І…

ТРАВМА ГОЛОВИ

Житель с. Доманове Анатолій Р., 1954 року народження, 27 квітня потрапив у хірургічне відділення центральної районної лікарні із травмою голови. Як пояснив слідчим райвідділу поліції, того дня він випив, після чого заснув, а коли встав, спотикнувся і під час падіння розсік собі голову…

За інформацією працівників райвідділу поліції – Валентина ПИЛИПЧУК

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>