Від Гути до Хабарища

У ВЕЛИКУ СУБОТУ У ПОСТУПЕЛІ ЗГОРІЛА ХАТА

Правда, у тій хаті ніхто не жив, вона слугувала господарям, як літня кухня. Переважно у ній варили їсти поросятам. Так було і того дня.  Тільки закінчилось не так, як завжди.  Працівники служби 101, які виїхали на ліквідацію пожежі,  кажуть, що вона сталася через несправність пічного опалення. Допомагали ратнівським рятувальникам гасити вогонь і пожежники Видраницької місцевої пожежної охорони.  Та вогонь зробив свою справу — повністю згорів дах будинку, обгоріли стіни всередині,  та так, що будинок взагалі не придатний навіть для ремонту.

НА ВЕЛИКДЕНЬ ДТП У РАТНОМУ

Біля автозаправки «WOG» на другий день Великодня сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій потерпіло троє молодих людей із с. Жиричі. За інформацією працівників поліції, водій автомобіля не справився з керуванням і  авто злетіло, перевернувшись,  у кювет. На місце пригоди виїхали працівники поліції,  рятувальники та «швидка» допомога.  Потерпілих витягли з автомо-біля і відправили у центральну районну лікарню, де їм надали медичну допомогу.  Вони отримали тілесні ушкодження різної категорії тяжкості, кажуть, в одного з них – перелом ноги.

ДРУГИЙ ДЕНЬ ПАСКИ ПОБИВ РЕКОРДИ

ПО ПОДІЯХ У РАЙОНІ

Як не парадоксально, на перший день Пасхи,  в обідню пору порушило тишу у черговій частині міліції повідомлення про сімейний дебош. Чолов’яга із Самарів, видно, так «насвятився» паски із крашанками, що не міг всидіти на місці та втримати кулаки у руках. І вибрав найлегший спосіб, як випустити «пару» -  зайнявся «фізкультурою»,  став наводити справунки і «ганяти»  дружину та дітей. А в результаті на нього складено протокол про вчинення насильства у сім’ї і йому доведеться відпрацювати 30 годин громадських робіт  або відбути шість діб арешту.

У цілому на Великдень працівникам поліції довелося мало що не серед ночі встановлювати п’яну особу, яка валялася з велосипедом біля річки в Ратному, і  доставити  чоловіка додому,  їхати у Щедрогір, аби втихомирити «півнів», які мірялися силами біля бару, та поки приїхали, ті ж «півні» розбіглися, злякавшись відповідальності; розбиратися, хто пошкодив паркан у Річиці, тощо.

Великоднього дня на службу 102 надійшло 20 заяв та повідомлень, це в основному про бійки, сімейні дебоші та неправдиві виклики спеціальних служб.

Та все ж рекорд по викликах поліції побив другий день Паски – аж 28 заяв та повідомлень про різні злочини та пригоди, це тоді, коли в середньому за добу на службу 102 надходить значно  менше — 12 повідомлень. Це також в основному бійки, сімейні дебоші, крадіжки, причому билися не лише чоловіки, а й жінки-сусідки.

18 ж квітня сталася найбільш резонансна події – напередодні пішов з дому і станом на 19 квітня не повернувся житель с. Залухів Василь Я., 1970 року народження, якого й розшукують; житель с. Тур Микола Г., якого знайшли односельчани із черепно-мозковою травмою, відправлений в обласну лікарню; потерпів учень Заболоттівського НВК від розриву петарди.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>