УПЕРШЕ ЗАЛУНАВ ЦЕРКОВНИЙ ДЗВІН НАД ПРОХОДОМ

Церква у селі Прохід існує з 1997 року, проте до сьогодні дзвонів у ній не було. Протягом останнього року проводилися масштабні ремонтні роботи  у храмі, зокрема, здійснили капітальний ремонт дзвіниці із заміною покрівлі, вікон та іншого, поміняли покрівлю і купол на вівтарі.

Як розповідає настоятель храму протоієрей Юрій, коли роботи підходили до завершення, до нього звернулися люди, які захотіли дати пожертву. Тоді священик запропонував, якщо вони мають можливість, для храму потрібні дзвони. З Божої милості й вирушили за купівлею чотирьох дзвонів, але придбали усі шість. Відтак у неділю, після завершення Божественної Літургії, настоятель храму протоієрей Юрій, протоієреї Ігор та Петро, благочинний Ратнівської округи Анатолій Гурський, який і очолив чин, звершили освячення дзвонів. Для того, щоб усі прихожани мали можливість розділити цю радість, їх розмістили на вулиці перед храмом, зробивши попередньо спеціальне накриття. Увесь недільний ранок ішов сильний дощ. І врешті, коли вийшли на церковне подвір’я та почали освячення, він припинився.

Після всього бажаючі мали змогу підійти і подзвонити у дзвони. Тож мелодійний передзвін лунав над Проходом ще довго після завершення служби, а дзвони вагою у 90, 62, 30, 18, 12 і 6 кілограмів будуть відтепер щонеділі і щосвята скликати вірян у Божий храм.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>