У ЗАБОЛОТТІВСЬКІЙ ОТГ БУДЕ ЦЕНТР ДЛЯ ОСОБЛИВИХ ДІТЕЙ

У Заболоттівській територіальній об’єднаній громаді з першого вересня працюватиме інклюзивно-ресурсний центр, що надаватиме корекційно-освітні послуги особливим дітям. Про це йшлося 21 лютого під час візиту до області Марини Порошенко, голови ради благодійного фонду Петра Порошенка.

Зі слів заболоттівського селищного голови Валерія Свіржевського, розглядають два варіанти, де буде центр, – на базі Заболоттівської ЗОШ чи, можливо, у селі Заліси, де такий заклад можна розташувати в приміщенні колишньої сільської ради. Валерій Георгійович також розповів, що нині в їхній громаді інклюзивну освіту отримує одна дитина в школі, ще четверо – навчаються вдома. Наголосив, що в ОТГ є Заболоттівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, де опікуються 114 особливими учнями, тому для їхньої громади створення інклюзивно-ресурсного центру на часі.

Інклюзивно-ресурсний центр буде доступний для будь-якої дитини з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. На Волині цьогоріч повинні запрацювати 18 таких центрів за новітніми світовими вимогами.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>