У Заболотті залужили громадські пасовища

залНа території Заболоття залужили десять гектарів громадських пасовищ, як і намітили у Комплексній програмі розвитку галузі агропромислового комплексу Заболоттівської об’єднаної територіальної громади на 2017—2018 роки. Такі програми діють на Волині на умовах співфінансування: обласні програми та програми громад – 50 відсотків на 50 відсотків.

На посів багаторічних трав у Заболотті згідно з проектом передбачено 55 тисяч гривень, з яких 30 тисяч виділено з бюджету Заболоттівської об’єднаної територіальної громади.

Всі роботи з підготовки площі до посіву було проведено сільськогосподарською технікою ТОВ «Білорусь  Агро». За насіння багаторічних трав (18 тисяч гривень), яке придбали у ПрАТ «Ковель насінтрави»,  вартість мінеральних добрив і транспортні витрати  (7 тисяч гривень) -  має оплатити обласний бюджет.

Загалом у районі, як інформує відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації, склалась позитивна тенденція покращення пасовищ. Протягом 2012—2017 років посіяно по 10 гектарів багаторічних трав у Ратнівській, Здомишельській, Забродівській, Залухівській, Гірниківській, Щедрогірській та Млинівській сільських радах. На наступний рік передбачено посів багаторічних трав у  Заболоттівській об’єднаній територіальній громаді -  село Гута, Забродівській  громаді -  село Видраниця, Самарівській громаді — село Самари та Прохідській сільській раді.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>