У Заболотті відсвяткували 515 — ту річницю

Час не йде, він летить. Для нашого селища відлік почався близько  515 років тому, коли чи княгиня, чи королева, перебравшись через непрохідне велике болото між нинішніми Залісами і Заболоттям, звеліла збудувати тут помешкання, що стало основою майбутнього села. Ця легенда передається у нас із покоління в покоління і пояснює назву селища. Тепер воно росте і розвивається, стає сучасним.

Відразу при в'їзді в селище усіх зустрічає велична споруда — храм, названий в ім'я Чесного і Животворящого Хреста Господньо-го. Заквітчаний, він зустрів уранці  27 вересня священиків та вірян душевною молитвою.

Опівдні  будинок культури радо зустрів гостей. Сюди завітали жителі Заболоття, гості з району, учасники АТО. Школярі презентували патріотичні осінні композиції, які натхненно виготовляли після уроків. Вони представили букети, плакати, віночки та заквітчану українську символіку.

Захід розпочався молитвою хору «Благовіст». Присутні були вражені майстерним виконанням українських народних пісень, читанням віршів. Є ще в Заболотті багато талантів!  Голова РДА Андрій Харлампович був вражений сміливістю діток-артистів та побажав нам успіхів у навчанні, а селищу — розвиватися і процвітати.

Богдана Никитюк, Ілона Білітюк,                            Анна Семеренко, Анастасія Корпач,

члени гуртка юних журналістів

смт Заболоття

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>