У Велимчому відсвяткували престольний празник

У Велимчому споконвіків престольний празник був і є на Покрову пресвятої Богородиці, в ім’я якої освячено старий храм. Та сім років тому велимченці стали святкувати ще одне престольне свято, але вже іншого, новозбудованого храму, – Дванадцяти апостолів.

Настоятелем храму Дванадцяти апостолів призначений Сергій Харківець, родом з Ратного. Правив він навіть тоді,  коли храм був у стадії будівництва – протягом трьох років у невеличкій хатині, що поряд.

У храмі два хори: старший, яким керує регент Наталія Бабенко, і дитячий  під керівництвом Вікторії Філюк. Працює недільна школа, викладає в ній отець Сергій.

Велимченці разом з настоятелем постійно дбають про храм,   проводять благоустрій  навколо нього, а особливо готувалися до свята – празниково уквітчали храм, причепурили надворі.

На свято, як завжди, людей зібралося багато, навіть з інших парафій. Божа служба відбулася за участю одинадцяти священиків, а очолив її отець Микола — настоятель Поступельського Свято-Дмитріївського храму. Проповідь промовив отець Василь – настоятель Адамівського храму святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія.  Отець Микола,  вітаючи прихожан зі святом, відзначив пречудовий спів хорів,  закликав присутніх триматися святої православної віри, бажав усім здоров’я міцного, благодаті і миру.

Свято села у Велимчому відбудеться 24 липня.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>