У Велимчому  відкрив двері дитячий садок

садок велимче садок велимче1На таку хорошу подію чекали не лише діти велимченців, а й  їхні батьки, громадськість села. Зрозуміло, що одне з найбільших сіл району мало проблему по влаштуванню дітей у дошкільний заклад,   та у 2010 році ця проблема трішки спала. Завдяки співпраці з проектом ООН сільській раді та громаді села вдалося капітально відремонтувати та облаштувати  одне крило приміщення старої школи і дітки – дві групи — пішли в новий дошкільний заклад, та не всі. Мрія велимченців повністю реконструювати це приміщення втілилась в життя наприкінці минулого року завдяки народному депутату України Степану Івахіву та  Волинського благодійного фонду «Патріоти Волині».  І проблеми в селі як не було — на її подолання пішло майже півтора мільйона гривень -1 млн. 400 тис. Всі роботи по реконструкції дитсадка,  закупка меблів, постелі, обладнання та посуду для кухні — за благодійні кошти.

Минулої неділі третій підрозділ  дошкільного закладу НВК села Велимче освятив священик місцевої Свято-Покровської церкви отець Сергій Кравець, а вже вчора наповнився він дитячим щебетом. Відкрито одну різновікову групу, розраховану на 23 місця, а з вересня планують в цьому закладі відкрити ще одну групу.

На сьогодні у дошкільних групах НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с. Велимче дошкільною освітою охоплено 115 діток.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>