У СТОВ «РАТНІВСЬКИЙ АГРАРІЙ»  ЗБИРАЮТЬ,  СІЮТЬ І ГОТУЮТЬ ПЛОЩІ ПІД МАЙБУТНІЙ ВРОЖАЙ

У  ці дні у СТОВ «Ратнівський аграрій»,  за інформацією заступника директора товариства з питань рослинництва — головного агронома Юрія Мазурика, збирають сою на зерно, якої мають на площі 900 гектарів — уже зібрали  на 200 гектарах. Приступили до посіву озимини, хоча, якщо говорити про ячмінь, то його  вже  майже завершили – із запланованих 420 гектарів  посіяли на 400 гектарах. Завершили сіяти озимий ріпак, площа якого займає  тисячу гектарів. Сіють тритікале, якого запланували виростити на 1100 гектарах, з яких – 650 гектарів на Ратнівщині. На землях Забродівської сільської ради вже посіяли на 180 гектарах, вчора та сьогодні цю роботу проводять на землях Видраницької та Замшаніської сільських рад. Щодо озимої пшениці в намірах її посіяти на площі в межах тисячі гектарів. Разом з цим продовжують підготовку площ під посіви озимини із внесенням необхідної кількості мінеральних добрив.

У господарстві робота кипить, незважаючи, що гаряча пора хлібороба позаду. Щодо жнив, то в колективі провели їх у зазначені строки, і мають, як на нинішній рік, непогані врожаї озимини, трохи гірші – ярих культур. Врожайність озимої пшениці становить 60 центнерів з гектара, тритикале – 54 центнери, озимого ріпаку – 32,4 центнера, ячменю – 52, вівса – 36 центнерів з гектара. Непоганий врожай отримали аграрники  олійного льону — 11 центнерів з гектара. Льон у господарстві вирощують  другий рік поспіль і планують надалі розширювати площі під ним. Цьогоріч сіяли льон на 270 гектарах.

Попереду у хліборобів СТОВ «Ратнівський аграрій»  збирання кукурудзи, якої мають майже 1400 гектарів.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>