У районній організації УТМР – вибори

У районній організації Українського Товариства мисливців та рибалок нещодавно відбулася звітно-виборна конференція. Із звітом виступив голова організації Федір Силивонюк, який  обіймає цю посаду  лише дев’ять місяців. До цього він працював єгерем Товариства, а ще раніше, впродовж  двадцяти років,  лісником у   ДП «Ратнеагроліс».  Головою ж Товариства більше двадцяти років був  Сергій Лях.

Площа мисливських угідь районної організації УТМР займає 52 тисячі 300 гектарів,  на якій, за цьогорічними підрахунками,  водиться 6 лосів, 20 диких кабанів, 69 козуль, 1110 зайців.  У Товаристві  шість єгерських обходів і шість працівників та  220 мисливців – членів Товариства, з яких 90 прийнято за  останніх дев’ять місяців.

Як проінформував Федір Петрович, у минулому році Товариство вперше за останні роки спрацювало з прибутками, це за рахунок полювання, реалізації відстрілочних карток на диких тварин та птахів.

Працівники районної організації Товариства, крім основної роботи – охорони мисливських угідь, заготовки та викладки кормів для диких тварин та птахів, ведуть боротьбу з хижими тваринами, які є розносниками сказу. За минулий рік відстріляли 33 лисиці і 12 бродячих собак. І вже в цьому році,  у зв’язку із виявленням сказу у Якушах, було створено дві бригади мисливців з відстрілу червоної лисиці – добуто 15 лисиць та 11 бродячих собак. Їх зразки  були відправлені у  ветлікарню для обстеження на захворювання сказом.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>