У ПІДГІР’Ї ВІДРЕМОНТУВАЛИ ДАМБУ

У підгірїБобри роблять свою справу: живуть,  розмножуються і будуються, а в результаті потерпають люди. Навесні бобри так поточили внутрішньогосподарську дамбу у Підгір’ї, що через утворені нори у ній, хоч і не було ніякого паводку, з  прирічкової зони  частково пішла вода у село. Тоді за роботу взялися жителі села та працівники управління водного господарства: ті дірки позакладали мішками з піском.  А на той час діюча Щедрогірська  сільська рада звернулася до районної ради з проханням виділити з районного бюджету кошти на капітальний ремонт дамби. І ось гроші, майже 50 тисяч гривень,  надійшли, але вже у Забродівську об’єднану територіальну громаду, куди входить і Щедрогірська сільська рада.

За інформацією в.о.начальника управління водного господарства Василя Приймачука,  вони працювали на дамбі протягом півтора тижня. Екскаватором, бульдозером і КамАЗом завозили  землю і  формували тіло дамби до проектних відміток. Робота зроблена – відремонтовано дамбу протяжністю 600 метрів,  і є сподівання, що повеневі та паводкові води  селу Підгір’я наразі не страшні.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>