У ГОСТІ ДОДОМУ, НА СЕМІНАР У СЕЛО ЗАЛУХІВ

Рідна земля… Столиця нашого дитинства… Тут пахнуть росами світанки,  мелодійно видзвонюють джерела, зустрічаючи день, рідне повітря, якого більше немає ніде. Рідна земля притягує до себе. І куди б не занесла нас доля, яких би висот не досягли в житті, — настає та мить, коли захочеться знову хоч на хвильку повернутися сюди, побачити батьківську хату, садок біля неї, зу-     стрітися зі знайомими  та рідними людьми, відвідати школу, поринути у світ дитинства.

І ось цей день настав. 26 жовтня на базі НВК с. Залухів  відбувся районний семінар вчителів початкових класів. При в'їзді в село учасників семінару гостинно зустрічає пам'ятник Ангелу-охоронцю, а поруч стоять усміхнені діти, директор школи Сергій Лукашик, вчителі. Линуть теплі слова про рідний край, на тканому рушнику підносять пахучий коровай.

Наступна зупинка — у самому центрі села. Тут побудований  перший на Волині пам'ятник матері і дитини. Ним вшанували усіх матерів цього села. Монумент матері й дитини у Залухові — це приклад любові до рідного села та рідної землі, любові до своїх витоків, шани найдорожчої людини — матері. Збудований він за підтримки уродженця села Петра Тодосьовича Філюка.

Заходимо у стіни рідної школи. Щемить серце, коли підходжу до стенда «Ветерани педагогічної ниви». Уклін вам до землі, мої рідні вчителі! Дуже сподобалось оформлення інтер'єру школи, його «омолодження». Методичні діалоги та обмін досвідом відбулися за «круглим столом» за участю завідуючої районним методичним кабінетом Ганжи Т. А. Тетяна Анатоліївна  розповіла про роль вчителя у формуванні ідентичності, толерантного ставлення до культурного різноманіття, а також прочитала доповідь "Про впровадження Закону України «Про освіту».

Цікавою знахідкою стало театралізоване дійство – пізнавальний екскурс телеміст «Україна-Європа». Хочеться відмітити артистизм дітей, їх свідоме ставлення до участі в постановках, високий емоційний зміст підготовленого учнями матеріалу. Голова шкільного методичного об'єднання Галина Кацевич виступила з рефератом "Регіональна ідентичність в рамках реформи «Нова українська школа». Далі перед учасниками семінару  виступила голова районного методичного об'єднання вчителів початкових класів Ольга Коротинська. Вона тезисно познайомила присутніх з інструкцією  для  вчителів «Зрозумій новий стандарт». Семінар був надзвичайно насичений, пройшов на високому рівні. Вчителі-початківці отримали багато позитивних емоцій, неперевершених вражень. Наприкінці роботи семінару Тетяна Ганжа ознайомила присутніх з освітніми платформами «EdEra і НУШ».

Учасники семінару відвідали етнографічний музей під відкритим небом, який також був створений за участі Петра Тодосьовича Філюка. Він народився і виріс на цій землі і тому всім серцем їй відданий.

Шановні колеги-залухівчани! Вражена бажанням працювати, творити. Велике спасибі директору Сергію Лукашику, Тетяні Ганжі за допомогу в проведенні семінару.

Дякую колегам за спільну, плідну роботу, дуже теплу атмосферу, підготовлені подарунки.

Тамара Козак,

учитель початкових класів НВК с. Датинь

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>