ТРОТУАРНА ДОРІЖКА ПРОЛЯГЛА У РАТНОМУ ДО РАЙЛІКАРНІ

ТротуарнаЦими днями працівники  філії «Старовижівський автодор» зробили у Ратному тротуарну доріжку  до центральної районної лікарні протяжністю 725 метрів. Крім того, поклали асфальтобетон  на трьох відрізках ще раніше прокладеної, місцями зруйнованої або занизько зробленої,  доріжки в цьому напрямку  від вулиці Центральної  — 120 метрів.

— Ратнівська селищна рада уклала з нами  договір на проведення капітального ремонту тротуарної доріжки протяжністю 725 погонних метрів  і шириною 1,5 метра та заїздів, — розповідає  Адам Герасимук,  майстер філії «Старовижівський автодор». – Згідно із проектно-кошторисною документацією провели влаштування корита  для підсипки щебеневої основи і укладки гарячого асфальту — використали  116 тонн асфальтобетону і 150 тонн дрібного щебеню.

Асфальтна доріжка – це добре, але ратнівчани констатують, що було б гарніше і зручніше, якби був ще й бордюр  біля доріжки, і зазначають, що не дуже якісно зроблена вона.  Тож щодо цього і  питання   до селищного голови Володимира  Кулика.

— Саме через невисоку якість робіт філії «Старовижівський автодор» нам і доводиться на капітальні ремонти доріг наймати бригади дорожників з Ковеля, Луцька. Ми цю бригаду найняли, тому що в ній працюють ратнівчани, які не винуваті, що техніка застаріла, але було б не справедливо не дати їм роботи.

Капітальний ремонт пішохідної доріжки зроблений згідно із проектно-кошторисною документацією, яка пройшла експертизу в філії ДП «Волиньдержбудекспертиза», тобто під час ремонту покладено 8 мм щебеневої підстилки та 4 мм бетоноасфальту. Крім того, технічний нагляд виставив задовільну оцінку проведеним роботам.

Хочу сказати, що на цьому роботи по реконструкції вулиці Газіна не завершуються – це лише перший етап. З часом будуть і бордюри, буде і розширена проїжджа частина дороги.  Та для цього спочатку потрібно видалити дерева та пні між доріжкою та проїжджою частиною. Грунт повинен зробити «осадку» і лише тоді можна приступати до роботи. Вартість другої черги робіт по цінах цього року становитиме біля одного мільйона гривень.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>