Транскордонний проект «Білорусь-Україна»

транскордоннийЛідери і партнери вісімнадцяти транскордонних проектів зібралися в Києві (Пуща-Водиця) 29 листопада 2017 року для участі в церемонії підписання грантових контрактів в рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства Білорусь — Україна.  Церемонія була організована Програмою сприяння EaPTC спільно з Адміністратором програми (GIZ).  У заході взяли участь високопоставлені представники центральних і регіональних органів влади, Представництв ЄС, а також організацій громадянського суспільства, бізнесу, національних, регіональних і місцевих ЗМІ обох країн.

Півтора року тому – відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської державної адміністрації в особі Андросюка Валентина Степановича та відділ  ідеологічної роботи, культури та в справах молоді Малоритського районного виконавчого комітету в особі Горбацевича Андрія Сергійовича подали проектну заявку на конкурс проектів за фінансування ЄС за програмою східного партнерства Білорусь-Україна. Грантовий контракт від імені головного апліканта підписав Горбацевич Андрій Сергійович. Наша команда — один з 18 переможців. Всього було подано 148 заявок. Таким чином, був даний старт роботі нашого проекту «Народна творчість без кордонів».  Мета проекту – спільне вирішення проблем у сусідніх регіонах Білорусі та України та збереження культурної спадщини.

Підписання грантового контракту за Програмою територіального співробітництва Білорусь — Україна — це історично значуща подія, до якої ми довго йшли. Ми пишаємося тим, що змогли об'-єднати зусилля по обидва боки українсько-білоруського кордону та отримали путівку в життя, яка відкриває нові можливості. Попереду на чекає багато роботи, але ми впевнені, що, працюючи разом, ми досягнемо поставленої мети.

Людмила ДОВГУЦЬКА

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>