СВЯТО СЕЛА У ЯКУШАХ

У День святих апостолів Петра і Павла у  Якушах відсвяткували престольний празник та свято села.

Храм у цьому невеличкому селі збудували вісімнадцять років тому, а до цього православні ходили до церкви, що у Забродах. Та й зараз  бувають у ній, адже Божа служба у якушівській проходить не так часто – два-три рази у місяць. Править у ній забродівський священик отець Василь Дудар, за яким закріплено дві парафії, і править у ті дні, за які попередньо домовляється з прихожанами. Мають якушівці свій церковний хор, а ось  регент також забро-дівський – матушка Тетяна.

Отець Василь служить тут півтора року і дбає про храм та громаду. Лише в цьому році проклали бруківку до храму, облаштували поріг до нього, відремонтували цоколь, пробили свердловину, щоб завжди була свіжа водичка. А в намірах на нинішній рік  доробити в храмі опалення.

Святкова служба відбулася за участю п’яти священиків та прихожан, православних з навколишніх сіл. Після молебня якушівців зі святом  привітали Забродівський сільський голова Микола Калачук та депутат обласної ради, директор СТОВ «Ратнівський аграрій» Валентин Чернецький, які також внесли пожертву на храм.

А вже в післяобідню пору у сільському клубі відбулися концерт, розіграш лотереї, святкова дискотека та спортивні змагання з волейболу та футболу.

На концерт зійшлося стільки людей, що не могли всі вміститись в клубі, тож слухали спів своїх земляків навіть з коридору. А  співали і їм щиро аплодували односельчани — Катерина Корнелюк та Віка Сидорук,  Альона Середюк, Наталія Петрик,  Віка Мазурик, Сергій Ятчук, Володимир Повх, Оксана Боровська, Зоряна Банах,  Вадим Гузь, Леонід Миронюк, чарував мелодією на баяні Іван Лахтюк. А Андрій Юхимук виконав не лише пісню, а й прочитав власний вірш про Україну, які зворушили глядачів до сліз. Дарувала гарні пісні глядачам і хор-ланка села.

Гарного настрою додавали ведучі Валентина Авдіюк та Наталія Шевчик, які були у ролі веселих молодичок Гані та Мані.

Концерт всім сподобався, а дискотека тривала допізна.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>