СВЯЩЕНИК ВІДВІДАВ ВІЙСЬКОВУ ЧАСТИНУ

привітали з паскоюВійськовослужбовців строкової служби у військовій частині Ратного, де після відновлення призову до Збройних Сил України проходять службу юнаки не тільки з нашого регіону, а й із Донецької, Львівської та Миколаївської областей, відвідав Ратнівський декан і настоятель храму Святого пророка Іллі, протоієрей отець Роман Бодак у день Світлого Христового Воскресіння.

Отець Роман поспілкувався з військовими, сказав, що двері храму Святого пророка Іллі завжди відчинені для них, а свого часу він також проходив службу у Збройних Силах, тому вважає, що це обов’язок  кожного чоловіка — хтось сьогодні на Сході України, а ратнівські військові щоденними бойовими чергуваннями захищають повітряний простір. Розповів, що прихожани надають допомогу армії, священики Української православної церкви Київського патріархату постійно моляться за українське військо, за кожного військовослужбовця, і служать капеланами у зоні АТО.

Священик привітав військових зі святом, подякував за службу на захист України, благословив, побажав кріпості і снаги у виконанні обов’язку перед батьківщиною і Богом та здоровими повернутися додому. А щоб військовослужбовці відчули дух свята і дух рідної домівки, передав пасхальні подарунки, крашанки, ковбаски і консервацію від ратнівчан.

У подяку військові влаштували настоятелю екскурсію частиною та познайомили з військовим побутом, розповіли, що почуваються впевненіше, коли поруч є священик. І вже наступного дня завітали до храму на службу Божу.

Також 1 травня громади УПЦ КП Ратнівського району передали пасхальні подарунки для військових, які перебувають у зоні АТО.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>