СТЕПАН ІВАХІВ У ВИДРАНИЦІ

Івахів Івахів122 травня, в понеділок, під час перебування у своєму виборчому окрузі народний депутат Степан Івахів зустрівся з виборцями с. Видраниця. Шановного гостя дівчата зустріли хлібом-сіллю, а сама розмова відбулася в сільському клубі.

Розпочав її депутат з того, що він, на відміну від бага-тьох своїх колег, не боїться їхати до людей у село, бо завжди виконує дані їм обіцянки. А люди, у свою чергу, не дають йому відірватися від землі. Детальніше Степан Івахів зупинився на трьох темах: децентралізації, пен-сійній реформі і продажу землі.

Зокрема, розповідаючи про концепт пенсійної реформи, яку уряд має намір запустити з 1 жовтня, відзначив її плюси і мінуси, але наголосив, що до осені цей законопроект ще буде читатися і правитися десятки й сотні разів, тому просив людей вносити свої пропозиції та за-уваження. Видно, що ця тема хвилює жителів села, тому що найбільше переживали за молодь: і де їй буде заробити необхідний страховий стаж, якщо на селі немає роботи?

Що ж стосується продажу землі, то, сказав Степан Івахів, за його даними, 70 відсотків українців виступають за це. Однак уряд поки що не розробив навіть жодної концепції, яку б можна було обговорювати. Він особисто як депутат голосуватиме лише за той варіант, який не дозволить обібрати селянина, тобто гарантуватиме реальну ціну за гектар. Відповідаючи на запитання із залу, як же людям буде дізнатися ту ціну, щоб їх не обманули, депутат зауважив, що тоді розробить, надрукує власним коштом і роздасть по сільських радах брошуру з відповідними роз’ясненнями.

А далі гість перейшов до питань місцевих. Найактуальнішими сьогодні для Видраниці є добудова дитячого садка і спортивного залу. Степан Івахів сказав, що дитсадок він включив у перелік для виділення державної субвенції в сумі           5 млн. грн., хоч у селі Велимче за кошти фонду збудували садок за 1 млн. 380 тис. грн. Якщо ж раптом чомусь цей варіант не пройде, він готовий фінансувати будівництво зі свого фонду «Патріоти Волині», але щоб воно в будь-якому випадку розпочалося вже у цьому році.

По спортзалу – сільська рада має виготовити проектно-кошторисну документацію, а його завдання – привезти з Києва гроші.

А тим часом депутат привіз у село конкретні гроші на кон-кретні справи. Так, 10 тисяч гривень він передав для спорудження стаціонарної сцени у сільській зоні відпочинку, 5000 – на ремонт сільського ФАПу, 3700 – для підключення супутникового Інтернету в сільській бібліотеці, а ще монітор і комп’-ютерні мишки для класу інформатики в школі, книги для шкільної бібліотеки та 50 стільців для клубу (50 штук заклад отримав раніше).

Тож голова Забродівської об’єднаної громади, куди тепер входить і Видраниця, Микола Калачук від душі подякував народному депутатові за обіцянку сприяти у вирішенні актуальних для села проблем. А зі свого боку запевнив, що докладе максимум зусиль для залучення в село інвестицій.

Проте запитання у присутніх на цьому не вичерпались. Люди обступили Степана Івахіва ще й на виході, щоб з’ясувати щось своє.

У зустрічі також взяли участь депутати обласної ради Валентин Чернецький та Михайло Бегаль.

Дмитро МОРОЗ

Один відгук на «СТЕПАН ІВАХІВ У ВИДРАНИЦІ»

  1. Oleg коментує:

    Питання доріг Ратнівщини присутніх напевно не хвилює?

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>