СПОРТОМ ЗАЙМАЛИСЯ, СМАКОЛИКАМИ ЧАСТУВАЛИСЯ, ВІДПОЧИВАЛИ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІЙ ВИСТАВЦІ ТА «КОЗАЦЬКИХ ЗАБАВАХ»

4 IMG_8682 IMG_8717 відкриття загальна пригощаються ратнівський аграрій свк полісся спортсмени

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

у День незалежності України у Ратному

Справжнє свято щирої української гостини і спорту відбулося 24 серпня на стадіоні «Колос» у Ратному. От тільки шкода, що багато хто це свято відзначав у полі, тому й відвідувачів було не дуже багато, і команд із сіл та селищ району прибуло на змагання лише п’ять.

Розпочалося районне спор-тивно-мистецьке свято «Козацькі забави» з урочистої ходи усіх команд, попереду яких ішли вихованці НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня імені Миколи Заліпи — № 2» смт Ратне з величезним полотнищем державного стяга. Відкрили змагання Гімном України, під слова якого тренер Ратнівської команди Олександр Данько підняв державний прапор. Голова райдержадміністрації Андрій Харлампович привітав присутніх із Днем незалежності України, побажав, щоб кожна команда випробувала свої сили і перемогла найсильніша. Також привітав учасників сільськогосподарської виставки-ярмарку, зичив доброго закінчення жнив та хорошої реалізації продукції. Щиро привітав присутніх Ратнів-ський селищний голова Володимир Кулик. Від хліборобів ра-йону учасникам свята вручили запашний, духмяний коровай.

Протягом дня усіх гостей радо зустрічали представники сільськогосподарських під-приємств, фермерських та особистих селянських господарств району, які накрили святкові столи з усякою всячиною – запашним домашнім хлібом, ковбасами, молочними продуктами, варениками, пиріжками, фруктами і навіть печеними рибою та поросям. Пропонував скуштувати та придбати свою продукцію пасічник із с. Підгір’я Микола Осійчук. Запрошували до багатих столів представники СВК «Світанок» (керівник Микола Штик), ТзОВ «Журавлини» (Микола Колядюк), ТзОВ «Гірники-Агро» (Микола Шевчик), СГПП «Надія» (Петро Павлович), ТзОВ «Білорусь-Агро» (Сергій Гайдучик), СВК «Україна» (Павло Ковальчук), СВК «Полісся» (Микола Тимощук), СВК «Прип’ять» (Роман Самарчук), особистого селянського господарства Григорія Мазурика (Датинська сільська рада), ПП «Волинь-Еліта Плюс» (Олександр Бащук, Старовижів-ський район), Самарівської хлібопекарні, відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації (Павло Ковч). Особливо масштабно представили своє підприємство працівники СТОВ «Ратнівський аграрій» (Валентин Чернецький). На спресованих «бочках» сіна лежали красені-кавуни та дині, сніпки із колосків зернових культур і льону, на столах – зразки цьогорічного урожаю збіжжя, а у вольєрі на задньому плані – гордість господарства – бики «Король» і «Сильний». Тут безкоштовно частували холодним квасом та пивом, кавунами та динями. І дивувалися, і пригощалися, і щиро, по-українськи відпочивали всі, хто прийшов того дня на стадіон. Були на виставці також дилери сучасної автомобільної марки «RENAULT».

«Козацькі забави» відбувалися паралельно з виставкою. Змагалися силою у метанні колоди, стрільбі з лука, естафеті, армреслінгу та перетягуванні каната команди селищ Ратне та Заболоття, сіл Видраниця, Жиричі та Гута. Весело для глядачів та виснажливо для учасників відбулася естафета. Спортсмени стрибали у мішках, бігли з мішками з піском, перекидали колесо від вантажівки – падали, піднімалися, але й показували хороші результати. Проте особливо захоплюючими були армреслінг та перетягування каната. Найсильнішою виявилася рука Юрія Царука з Ратного, а канат найкраще перетягують у Видраниці. Під емоційні вигуки вболівальників змагалися сільські спортсмени. В очікуванні фіналу – зустрічі спортсменів із Ратного та з Ви-драниці – до справи взялися діти. Дуже вже їм кортіло спробувати, хто сильніший. З одного боку – хлопчики, з іншого – дівчатка. Провів змагання головний суддя Микола Царук. Перемогла, звичайно, дружба, зате дорослі досхочу насміялися над затією юних ратнівчан, а ті отримали неабияке задоволення. У трьох номінаціях – метання колоди, естафета та армреслінг – найкращими були ратнівчани, у стрільбі з лука та перетягуванні каната – видраничани.

Доки судді підбивали підсумки, втомлених спортсменів за-просили скуштувати смачного кулішу, яким пригощав начальник відділу освіти райдержад-міністрації Валентин Андросюк.

Оголосили загальнокомандні результати та вручили медалі і грамоти за зайняті призові місця головний суддя змагань Микола Царук та головний секретар Олександр Денисюк. Відтак ІІІ місце дісталося команді с. Гута, яка отримала 13 очок. У запеклій боротьбі ІІ місце вибороли спортсмени із Видраниці, їх результат – 12 очок, а почесне І місце посіла Ратнівська команда із 10 очками. Заболоттівська та Жиричів-ська команди розділили ІV і V місця, так як вони обидві отримали по 20 очок. Усіх учасників команд-призерів нагородили медалями та грамотами, їх вручили і сільським головам, які зібрали сильні команди, а Ратнівську, окрім цього, нагородили ще й перехідним кубком.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>