СНАРЯДИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ  -  У ПРОХОДІ

Леонід Л.,  житель с. Прохід, саме у Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни, несподівано натрапив на воєнний трофей часів Другої світової війни. Та ще й біля власного дому, в якому, як каже пенсіонер, проживав весь вік. Чоловік  біля своєї  хати, яка на окраїні села,  вирішив посадити молоденьке деревце і, копаючи ямку для саджанця,  викопав…  два металевих предмети, схожих на снаряди. Про знахідку повідомив у чергову частину Державної пожежно-рятувальної частини № 14, представники якої відразу ж прибули на місце знахідки. Вони провели зовнішню ідентифікацію вибухових предметів і викликали групу піротехнічних робіт управління ДСНС України у Волинській області.  Було встановлено, що це артилерійські снаряди калібру 72 мм., які піротехніки вилучили і забрали у відповідне місце  для знешкодження.

І це ж треба, щоб Друга світова війна нагадала про себе не лише святковими дійствами, які проходили по всій Україні, а й бойовими предметами, які лежали у землі впродовж семи десятків років й лише зараз, у час святкування,  вийшли на поверхню.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>