Славні іменини Ратного!

ратне день ратне день2 ратнекулик на першу кулик на першу1День Ратного — завжди хвилююча подія для його мешканців та гостей. Всі ми цього дня почуваємося іменинниками, а наші серця б’ються співзвучно з багатствами, які дарує нам природа, переповнені радістю й безмежною любов’ю до Ратне, яке стало для нас затишною домівкою і поєднало в одну велику родину, що нараховує більше 10 000 жителів.

20 липня 1944 року наше містечко було визволене радянськими воїнами від німецько-фашистських загарбників. Тому ця дата вважається офіційним Днем Ратного, це урочистий день в історії районного центру, якому сьогодні виповнюється 816 років.

Ми вдячні попереднім поколінням ратнівчан, які залишили нам у спадок історію славного Ратного, затишні і світлі вулиці, елементи красивої архітектури, невичерпну духовну скарбницю, з якої черпаємо сили й наснагу для творення добра.

Нинішнє свято — ще одна нагода, коли ми вшановуємо безсмертний подвиг і вклоняємося визволителям — тим, хто ціною свого життя звільнив наш поліський край від тяжкого ярма фашизму. Земний уклін і тим, хто у чорні дні окупації воював у складі партизанських загонів та підпільних організацій, хто кував Перемогу на трудовому фронті. Скільки б часу не минуло, з нашої пам’яті ніколи не зітреться ратний подвиг героїв.

Відзначення чергових іменин селища проходить у час коли продовжуються військові дії на Сході України, у час вирішення майбутнього української нації. Нинішньому поколінню випало взяти до рук зброю, щоб боронити незалежність та цілісність України, за долю якої борються і наші хлопці-ратнівчани.

Вірю, що найближчим часом ми перегорнемо цю страшну сторінку в історії України, вірю в перемогу українського народу, вірю в те, що всі ратнівчани, мобілізовані для боротьби з тероризмом, повернуться до нас живі та неушкоджені!

Нині ми з вами пишемо но-вітню історію Ратного. Цей складний і водночас благодатний час змушує кожного з нас пробудитися і наповнює бажанням робити добрі справи на благо славного Ратного і всієї держави.

Перебуваючи на посаді селищного голови, мені вдалося з’ясувати глибину проблем Ратного, що дає змогу місцевій владі оперативно реагувати на виявлені недоліки та шукати ефективні шляхи виправлення становища. Разом з ратнівчанами чимало зроблено в пріоритетних напрямках нашої роботи. Зокрема, в покращенні благоустрою, розвитку дорожньої інфраструктури, водопостачання, нічного вуличного освітлення. Нині прискореними темпами іде будівництво дитячого садка по вулиці Набережній.

За цей проміжок часу нами було перегорнуто і пережито багато яскравих сторінок історії. З плином часу змінювалися назви вулиць, назви підприємств, були падіння і підйоми у соціально-економічному розвитку, але єдине, що залишилося незмінним, — це його жителі, щирі та гостинні, творчі та талановиті, працьовиті люди, які, не зважаючи на всілякі негаразди трудяться заради процвітання районного центру, примножуючи його честь та визнання не тільки в Україні, але і за кордоном. Ваші руки, ваш талант та патріотизм, ваше вміння жити на українській землі та бути українцями потрібні нашому Ратному. І я не сумніваюся у тому, що разом, спільними зусиллями ми в змозі значно покращити життя у своєму селищі і стати прикладом для наших дітей.

Честь і шана ветеранам Ратного. Ви — наша жива історія, приклад для наслідування. Честь і шана молодому поко-лінню. Ви — наше майбутнє, наше надія.

Від імені селищної ради, виконавчого комітету та від себе особисто вітаю всіх мешканців та гостей селища з 816 річницею Ратного. Щиро бажаю вам міцного здоров’я, родинного щастя, достатку та процвітання у ваших домівках.

Бережіть найдорожче: любов дітей та міцну родину, мир і спокій, а ще надію і віру у те, що наше Ратне буде і надалі процвітати і займе достойне місце серед багатьох населених пунктів України.

З Днем народження тебе, славне, древнє, рідне Ратне!

З повагою – Ратнівський селищний голова Володимир Кулик

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>