Сільське господарство у Ратнівському районі у січні -вересні 2016 року

З ланів району на початок жовтня аграрні підприємства зібрали 3,6 тис. т зерна у початково оприбуткованій вазі, що на 29,6 % більше, ніж на відповідну дату 2015 р. Ріст відбувся як внаслідок збільшення зібраних площ на 16,4 %, так і підвищення урожайності на 11,4 %. При цьому 46,0 % зібраних площ та майже 64% валового збору належали товариству «Ратнівський аграрій». Урожайність зернових культур у цьому господарстві в 1,7-3,4 раза перевищувала показники решти господарств району.

Лідер це господарство і у м'ясному скотарстві. З 156 т реалізованої на забій худоби 99,9 % — велика рогата худоба, з якої близько 64 % продано товариством «Ратнівський аграрій». Підприємство входило до десятки господарств області з найбільшою кількістю великої рогатої худоби, а за середньодобовими привісами — займало третє місце серед агроформувань.

Виробництво молока у січні-вересні становило 1,4 тис. т, що на 10,4 % більше відповідного періоду 2015 р. Майже 42 % одержали у СВК «Прип'ять» та ТзОВ «ГірникиАгро».

Аграрні підприємства, крім малих, продали власно виробленої продукції на 65,9 млн. грн. Переважаючим був продаж рослинницької продукції, на яку припадає 81,8 % загальної суми.

Головне управління статистики у Волинській області

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>