СХОД СЕЛЯН У ЗАМШАНАХ

У неділю, 7 серпня, у Замшанах відбувся сход селян, на якому обговорювали питання добровільного об’єднання територіальних громад. Попередньо у сільраду надійшли листи-запрошення від Велимченської та Забродівської сільських рад. Тому Замшанівський сільський голова Володимир Томашук запросив селян на сход, на якому вони прийняли б рішення, з ким бути, адже за перспективним планом Замшанівська сільська рада має увійти до Ратного, але поки що ніхто цього не ініціював.

На збори селян прибув Забродівський сільський голова Микола Калачук. Він і розповів про те, якою має бути у майбутньому громада з центром у Забродах та які її переваги. Однак, зважаючи на те, що на сход прийшло лише близько сорока замшанівців, вони вирішили не приймати рішення за всіх односельчан, адже воно потребує обговорення у більш широкому колі. Тож питання об’єднання із Забродівською сільською радою на голосування не винесли.

На цьому ж сході Володимир Томашук прозвітував про використання коштів, які виділили із благодійного фонду «Патріоти Волині» для спилювання аварійних дерев на сільському кладовищі. Зокрема, на цвинтарі було більше 50 аварійних дерев, зрізали 17 із них (витратили 8 тисяч грн.,), а восени роботи продовжать і освоять ще 2 тисячі грн., які залишилися. Зрізану деревину розпиляли на дрова і на штахети, якими планують частково обгородити кладовище.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>