СЕЛО МОЄ НАЙКРАЩЕ НА ЗЕМЛІ

сільцеЖителі с. Сільця минулого вівторка, у День пам'яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, відсвяткували престольний празник. Розпочалося свято, як і завжди, у храмі, що воскрес із попелу. Богослужіння звершив благочинний Гірниківської округи протоієрей Іоанн Хіночик, йому співслужили настоятеть храму Віталій Цумик та священик із с. Самарів-Оріхових Микола Зданевич. Благочинний після хресної ходи привітав усіх зі святом, побажав довгих, прекрасних літ життя, миру в Україні.

А біля місцевого клубу відбувся концерт, який організувала завідуюча клубом Наталія Мороз. Зі святом сільчан щиро привітали  ведуча  святкового дійства Ірина Мороз та Гірниківський сільський голова Володимир Мерчук.

Учасники святкового заходу щирим добрим словом згадали  єдиного в селі ветерана Другої Світової війни Івана Мороза, подякували за мужність і героїзм учасникам АТО, а їх на таке невеличке село аж одинадцять: Андрію Аврамуку, Олександру Лещуку, Андрію Семенюку, Богдану Аврамуку, Олександру Юхимчуку, Сергію Сидоруку, Андрію Сидоруку, Сергію Панасюку, Івану Данилюку, Сергію Семенюку, Олександру Шепелі.

На святі були відзначені найстаріша подружня пара Антон та Тетяна Аврамуки, сімейний стаж яких 56 років, наймолодша сімейна пара Андрій та Світлана Семенюки, найстаріша жителька Федора Забродець, якій зозуля накувала 93 роки, наймолодша дитина, яка з’явилася у  Адама та Світлани Морозів, багатодітні три сім’ї, у яких зростають діти до 18 років: Олександра та Людмили Юхимчуків, Сергія та Ірини Омелянчуків, Анатолія та Наталії Семенюків, у яких по четверо діток, і у всіх по три донечки і одному синочкові, найбагатодітніша мама, яка народила і виховала десятеро синів і дочок, – Марія Юхимчук, іменинників того дня.

Для всіх односельчан, для гостей співали та дарували гарний настрій Ірина Мороз, Ілона Ващук, Катерина та Ірина Аврамуки, Віка Сидорук,  Анастасія Панасюк, Марина Ващук, вокальна група «Колосок», вокальна група дівчат, наймолодші учасники концерту Володимир Аврамук та Михайло Токарський, гості Маргарита та Наталія Токарські із Видраниці, виходець із села Іван Юхимчук – соліст районного будинку культури, Катерина Юхимчук зі Здомишля, Наталія Сидорук із Гірник. Завершився концерт піснею «Дай, Боже», яку разом із солістами Іриною Мороз та Іриною Аврамук виконали всі учасники концерту. І, зрозуміло, всім аматорам сільської сцени щиро аплодували односельчани, їхні гості, для яких пізніше була організована і дискотека.

Ірина МОРОЗ,

студентка училища культури і мистецтв

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>