РОСІЙСЬКІ ВАНТАЖІВКИ – ЧЕРЕЗ УКРАЇНУ

Останніми днями у Ратному особливо збільшився потік ванта-жівок з іноземними номерними знаками, особливо, з російськими. А 9 лютого на телеканалі «112 Україна» у стрічці новин повідомили, що на українсько-білоруському кордоні на пункті пропуску «Доманове» скупчилося 70 вантажівок, які  прямували в Україну.

За інформацією журналістів телеканалу, збільшення вантажопотоку через Україну спричинене тим, що Польща припинила пропуск вантажівок з реєстраційними номерами Російської Федерації, і вони транзитом через Білорусь, Україну прямують у країни Західної Європи.

«У зв'язку з непідписанням міждержавної угоди між Польщею і РФ «Про застосування правил здійснення автомобільних перевезень з Російською Федерацією і встановлення квот на 2016 рік» польською стороною припинено пропуск вантажних транспортних засобів з реєстраційними номерами РФ, які слідують з Білорусі транзитом через територію Польщі в країни ЄС. Тому водіями і фірмами-перевізниками приймаються рішення по об'їзду Польщі транзитом через Україну до Словаччини та Угорщини ", — повідомили журналістам «112 Україна» у відомстві Держприкордонслужби. Також зазначають, що пропускна здатність пункту «Доманове» становить 75 вантажівок (на в’їзд в Україну) в той час, як за добу 8 лютого прикордонники оформили 125 вантажних транспортних засобів.

Учора вранці активісти анонсували безстрокову акцію з блокування руху вантажного транспорту Російської Федерації в районі села Гірники. Декілька вантажівок уже повернули. До слова, такий блокпост уже деякий час функціонує на Закарпатті, через територію якого російські вантажівки потрапляли в Угорщину.

Марія АНДРІЄНКО

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>