Робоча поїздка в Датинську сільську раду

робоча робоча12 липня голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович перебував з робочою поїздкою на території Датинської сільської ради.

У рамках візиту очільник району спільно з начальником відділу агропромислового розвитку Павлом Ковчем зустрілись з головою сільськогосподарського кооперативу «Датинська криниця» Олександром Мельником.

Олександр Олексійович, об’єднавши власників одноосібних господарств, які в переважній своїй більшості займались овочівництвом та вирощуванням зернових і технічних культур для відгодівлі домашніх тварин і птахів,  створив сільськогосподарський кооператив «Датинська криниця».

Завдяки ініціативності голови кооперативу та підтримці з боку органів виконавчої влади, кооператив  взяв участь в економічному компоненті Проекту ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ». Як результат, вже сьогодні його члени мають змогу користуватись новою технікою — трактором «Білорусь».

Трактор був придбаний за грантові кошти у розмірі 571,6 тис. грн. та співфінансування членів кооперативу – 72 тис. грн. з ра-йонного та обласного бюджетів – 72 тис. грн. Таким чином  члени кооперативу мають можливість обслуговувати свої господарства – орати, дискувати, культивавути, отримувати послуги з сінокосіння. За розрахунками Олександра Мельника, ці послуги членам кооперативу будуть удвічі дешевші, ніж у приватних власників техніки. Господар, отримуючи дешевшу послугу, заощаджує свій сімейний бюджет.

Окрім того, у зимовий період ця техніка може бути залучена до очищення доріг від снігу.

Потому голова райдержадміністрації зустрівся з Євгенієм Ковальовим, жителем села Запілля, пасічником.

Євгеній Ковальов з радістю поділився з гостями досвідом розведення бджіл, показав пасіку. Пасічник він зі стажем – понад 30 років займається бджолярством. Щоправда, зізнається, перші три-чотири роки були суто експериментальними, допоки вдалося добитись позитивного результату.

Серед захоплень Євгенія Олександровича – вирощування винограду, має понад 20 сортів, серед яких «Лола», «Ілаура», «Буфало», велика кількість мускатних видів винограду. Прагне господар виплекати найбільш оптимальний  сорт, непримхливий до нашого грунту та погодніх умов.

Андрій Харлампович побажав подальших успіхів Євгенію Олександровичу у такій непростій та клопіткій праці.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>