Різдвяні вечорниці

В такий чудовий і сповнений таємницями день, коли Старий рік змінює Новий, у Височненському сільському клубі творилися справжні чудеса, адже саме сьогодні все село зібралося тут на різдвяне свято «Завітайте, гості, нині до Солохи — господині». Підготувала дійство завідуюча сільським клубом Олена Петрівна Довгун.

Розпочалося свято піснею «З Новим роком, Україно», яка запалила різдвяну іскру у душі кожного глядача. І, як заведено на справжніх вечорницях, усіх присутніх гостинно зустрічала пані Солоха у своїй теплій і затишній оселі, де і відбувалось різдвяне свято.

Завдяки учасникам, які майстерно вжилися в свої ролі, вечір був сповнений святковим настроєм, адже усі глядачі мали можливість поринути у світ своєї молодості, згадали, як вони колись збиралися на вечорниці, колядували, щедрували і просто співали… співали від душі. Так і наші учасники дарували усім чудовий настрій піснями «Під Новий рік» (Діана Полівода, Богдана Полівода), «Ой сніг-сніжок» (Тетяна Краєвська, Тетяна Пешук), «Різдво» (Ніка та Богдана Поліводи), колядками «Ми люди подорожні», «Добрий вечір,люди, вашій теплій хаті» та щедрівками. Ну, і, звичайно, наше свято не могли оминути і Дід Мороз зі Снігуронькою, які привітали усіх присутніх з Новим роком та Різдвяними святами. Завершився вечір спільною піснею «Україна колядує».

Свято закінчилось, і кожен з нас повертався додому щасливим, несучи у душі маленьку таємницю Різдвяного дива.

Юлія Полівода,

бібліотекар с. Височне

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>