«РАТНІВСЬКІ АГРАРІЇ» ВИЙШЛИ В ПОЛЕ ТРИ ТИЖНІ ТОМУ -  ПОСІЯЛИ НАВІТЬ ГОРОХ

11 березня у СТОВ «Ратнівський аграрій» стартувала весняна кампанія. Розпочало товариство посівну із посіву… гороху. Хоча варто зазначити, що посіяли горох на землях, які орендує господарство у Турійському районі. Всього запланували посіяти горох на 103 гектарах, і з намірами вже справилися.

Третій рік поспіль сіють у товаристві  льон і вже посіяли його на площі  більше ста гектарів, а в намірах – посіяти більше, як на 400 гектарах, тоді як у попередньому році мали льон на площі 255 гектарів. До речі, нинішнього року господарство має в пов-ному обсязі власне насіння льону.

На повну потужність іде сівба вівса, якого лягло в землю на площі майже півтисячі гектарів при намірах посіяти його на 657 гектарах. Правда, дещо заважає працювати вода на низинних землях, які поки що не допускають потужну техніку в поле.

«Кипить»  робота і на інших полях, де сіють олійну редьку, – 270 га при плані майже 500 га, яре тритикале  — 34 га. Повністю вже підживили озимину, якої мають 4200 га, і вже на другому етапі йде підживлення озимого ріпаку.

У «Ратнівському аграрії» добре знають, чого вартує втрата часу, тому й працюють, аби в зазначені строки, а то й раніше,  посіяти, підживити, і в кінцевому результаті мати урожай.

У господарстві планують, окрім того, посіяти сої більше, як на тисячі гектарах, майже 50 гектарів — кукурудзи на зерно і 124 гектари кукурудзи на силос та 132 гектари — пелюшки (кормовий горох) на насіння, інше.

Всього у «Ратнівському аграрії» посіяли майже тисячу гектарів ярих культур у той час, як селяни району ще тільки думають вийти в поле. Але в селян гектар-два, а то й менше землі, тож, зрозуміло, і впоратись із нею легше та швидше.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>