РАТНІВЧАНИ ВІДЗНАЧИЛИ 73-ю РІЧНИЦЮ ВИЗВОЛЕННЯ

Ратнівчани відзначили Ратнівчани відзначили1 Ратнівчани відзначили2 Ратнівчани відзначили3 Ратнівчани відзначили420 липня минає 73 роки з часу повного звільнення території Ратнівського району від німецько-фашистських окупантів військами  70-ї армії 1-го Білоруського фронту.

У ході цих боїв, які тривали на нашій землі із середини березня 1944 року,  загинули більш як 1100 солдатів та офіцерів Червоної армії.  Були серед них представники багатьох народів колишнього Радянського Союзу – росіяни, білоруси, казахи, татари, вірмени, євреї, узбеки, грузини, і звичайно ж, українці.

Деякі з них досі залишаються невідомими,  але пам’ять про їхній подвиг на Ратнів-щині свято бережуть. Тож у неділю в рамках святкування Дня Ратного покладанням вінків і квітів ратнівчани вшанували полеглих визволителів та своїх земляків. Представники влади на чолі з головою райдерж-адміністрації Андрієм Харламповичем, селищним головою Володимиром Куликом та керуючою справами районної ради Вірою Чернухою, а також представники трудових колективів райцентру поклали вінки і квіти до обеліска Слави на честь загиблих рат-нівчан, хреста полеглим за волю України, на братські могили воїнів-визволителів, до пам’ятника Герою Радянського Союзу Василю Газіну і до пам’ятної дошки загиблим учасникам АТО. До присутніх з коротким словом звернувся селищний голова Володимир Кулик, а на братських могилах ратнівський благочинний о. Анатолій Гурський відправив панахиду за «вождів і воїнів», які віддали своє життя за Батьківщину.

У покладанні взяли участь також делегації із селищ Стара Вижівка та Шацьк нашої області і міста Ходорів Львівської та голова обласної організації  ветеранів Олександр Булавін і голова обласної спілки колишніх партизанів, уродженець Гути Іван Глущук та колишні керівники ра-йону.

Свято селища відбувалося в парку (репортаж читайте в наступному номері газети). Люди могли відпочити, поспілкуватися, послухати гарний концерт. Але в понеділок вранці усі, хто йшов по мосту через Прип’ять, були прикро вражені.  До свята його прикрасили його державними прапорами. Та під покровом ночі якісь п’яні вандали повикидали частину прапорів. Не хочеться думати, що ці людці робили це свідомо. Однак наруга над державним прапором у будь-якому випадку є злочином, який має бути покараний.

Дмитро МОРОЗ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>