ПРОБЛЕМИ З ПІДКЛЮЧЕННЯМ ЕЛЕКТРИКИ В САМАРАХ-ОРІХОВИХ

Ще близько двох років тому у Самарах-Оріхових внесли зміни до генплану забудови села, виготовили відповідну документацію та роздали 19 земельних ділянок під забудову в районі насосної станції. А зараз постала проблема із підведенням електроенергії до масиву, так як декотрі власники вирішили розпочати будівництво.

Коли у сільській раді проводив виїзний прийом громадян голова райдержадміністрації Андрій Харлампович, забудовники звернулися до нього з цією проблемою. А 7 березня група людей прибула на прийом до голови райдержадміністрації. Сюди ж запросили головного інженера Ратнівської філії ПАТ «Волиньобленерго» Василя Горбачука, який вніс ясність у питання, що турбувало селян. Зокрема, він розповів, що всі підключення електроенергії проводяться за Законом «Про приєднання до електричних мереж». Відповідно до його норм є два шляхи вирішення проблеми: або сільській раді ініціювати підключення, займатися всіма супровідними документами, розробляти проекти, шукати спонсорів для фінансування, або власникам земельних ділянок створити кооператив, проте тоді фінансування ляже виключно на плечі членів кооперативу. Так чи інакше, підключення коштуватиме великих грошей і забере немало часу. Проте, як зазначає Василь Іванович, це проблема не тільки Самарів-Оріхових чи жителів цього села, вона «болить» і для жителів району, й області, й України загалом.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>