Про заготівлю ягід та грибів

3йшлося на засіданні комісії з питань організації заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів, яке провела керівник апарату райдержадміністрації Світлана Юзепчук. У роботі комісії взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, представники заготівельників. Говорили про видачу лісових квитків для заготівельників ягід чорниці та грибів (лисичок). Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму райдержадміністрації Євген Савлук відмітив, що порядок видачі лісових квитків порівняно з минулим роком не змінився, а сама видача проводиться через сектор «Центр надання адміністративних послуг» апарату райдержадміністрації.
Присутні розглянули та затвердили чотири заявки про обсяги передбачуваних заготівель на 2015 рік від суб’єктів господарської діяльності, зацікавлених у проведенні заготівлі ягід чорниці та грибів. Ліміти на заготівлю ягід та грибів в районі залишилися на рівні 2014 року: 600 тонн – на заготівлю ягід чорниці та 52 тонни – на заготівлю грибів (лисичок).
Йшлося також й про збори за спецвикористання лісових ресурсів та організацію контролю за заготівлею, тобто створення мобільних груп, які слідкуватимуть за дотриманням законодавства на пунктах прийому. Зокрема, заготівельник повинен мати при собі відповідний оригінал лісового квитка.
Андрій Ященко

Один відгук на «Про заготівлю ягід та грибів»

  1. Андрій коментує:

    Класно цей Андрій Ященко пише. Люблю почитати його статті.

    )

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>