ПОМ’ЯНУЛИ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

помянули помянули1Голодомори обминули Волинь і Ратнівщину. Але ми – частинка України, її народу, тому біль нашої матері – це і наш біль. А Україні ще довго болітиме за тими мільйонами невинно загиблих від голоду на землі, яку називали житницею Європи.

Тому у суботу до пам’ятного хреста на честь 2000-ліття Різдва Христового в Ратному прийшли представники влади, громадськості, духовенство і учні, щоб вшанувати пам’ять своїх братів-українців і тим самим сказати: «Ми пам’ятаємо! Ми не забудемо!»

Хвилиною мовчання о 16 годині учасники мітингу пом’янули усіх заморених голодом.

Ведучі читали проникливі вірші, які брали за душу. До присутніх звернулись голови районної ради та райдержадміністрації Михайло Макарук  і Андрій Харлампович. Вони поклали до підніжжя хреста вінок із житніх колосків, а учасники траурного мітингу-реквієму поставили запалені лампадки. Священики ратнівських храмів на чолі з благочинним Анатолієм Гурським відправили панахиду по убієнних голодом, а церковний хор заспівав їм «Вічную пам’ять».

Дмитро МОРОЗ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>