ПОКАТАЛИСЯ…

стовб стовб1У неділю вдосвіта в будинках по вулиці Серпневій у Ратному, що поряд зі школою № 2, раптом пропало світло. Коли через якийсь час мешканка одного з них вийшла на вулицю, то побачила якусь велику машину, котра саме навпроти переходу із шкільної їдальні до корпусу № 2 витягувала на дорогу з узбіччя побитий легковик (для тих, хто не знає, — там узбіччя нижче рівня асфальту на добрий метр). Інша жінка розповіла потім своїй знайомій, що пізно вночі поверталася додому з центру – зустрічала автобуса, який запізнився. Назустріч їй по Серпневій зі скаженою швидкістю летіло авто. Вона з переляку ледве встигла із тротуару втекти під редакцію. Але автомобіль звернув на смугу зустрічного руху, перескочив через високий бордюр, злетів униз, врізався в бетонний електричний стовп, пошкодивши його, і протаранив ще й металеву шкільну огорожу.

Очевидно, молодики поверталися з гулянки з бару (колишнього «Козака») чи їхали на іншу гулянку, але вже так «зарядилися», що не справилися з керуванням. Проте трапилось неймовірне: п’яному дурневі надзвичайно пощастило і він, кажуть, відбувся лише синцями, навіть переломів немає. А те, що батькові доведеться заплатити за заміну електроопори та відновлення електропостачання, за ремонт огорожі та відкупити автомобіль – бо парубок, кажуть, взяв його у знайомого на вечір покататися, — то це вже дрібниці у порівнянні з життям. Зате буде що на старості літ згадати і розказувати внукам.

… Хоча якщо від того струсу мізки у нього не стали на місце, то до старості може й не дожити.

Дмитро МОРОЗ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>