Побачив дим — борися з ним!

пошукСпалювання рослинних залишків є порушенням законодавства, однак лише штрафами такої проблеми не розв'язати. Для цього потрібні реальні дії кожного. Зокрема, власний приклад педагогів і залучення ними до охорони атмосферного повітря учнів. Адже саме підростаюче покоління напротивагу споживацькому ставленню до природи дорослих демонструватиме екологічне природокористування.

Учні гуртка «Пошук», ознайомившись з інформацією про шкоду диму для організму людини та довкілля, провели екскурсію в урочище Ризи, місце в лісі, де була пожежа. Вогнем знищено площу близько 61 га, а також в урочищі Євник, де знищено торфу на площі біля 80 га. Найбільше обурення в дітей викликало те, що причиною пожеж є необережне поводження з вогнем і підлітків, і дорослих. Щоб переконати порушників у тому, що їхні дії завдають збитків для флори і фауни, створюють ризики переростання невеликих вогнищ у масивні пожежі з матеріальними втратами й шкодять здоров'ю, гуртківці вирішили попрацювати над проектом «Побачив дим — борися з ним!». Спочатку визначили мету і завдання проекту, потім склали план дій. Об'єдналися в групи і визначили завдання для кожної групи. Презентація результатів роботи буде проведена на одному із занять.

Не залишайте природі «чорні автографи»!

Єлизавета Дейнека,

педагог-організатор НВК с. Жиричі

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>