ОЧИСТИЛИ ВІД СМІТТЯ ЛІС ПОБЛИЗУ ЛУЧИЧІВ

прибирають в лісіНещодавно на території Забродівської сільської ради в межах Ратнівського лісництва ДП СЛАП «Ратнеагроліс» провели прибирання лісосмуги обабіч грунтової дороги до села Лучичі в рамках акції «Зробимо ліс чистим».

Лісничий Ратнівського лісництва Олег Савчук розповів, що дедалі частіше у рекреаційних зонах, поблизу доріг, просто у лісі люди викидають сміття, не задумуючись над тим, як від їхніх дій потерпає природа. А лісівники, попри свою основну роботу, змушені займатися збиранням сміття і прибиранням лісових територій.

Лісосмуга, в якій організували масове прибирання того дня, проблемна. Грунтовою дорогою, яка прокладена через лісопосадку, жителі Забродівської сільської ради добираються до своїх сіл, прямують на сільські ринки підприємці. А все сміття, яке їм заважає, залишають просто в лісі. І хоч ситуацію постійно моніторять, за останніх кілька місяців тут назбиралося стільки непотребу, що довелося скликати для прибирання чимало людей.

До ініціативи лісівників пристали директор НВК «загальноос-вітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с. Заброди Роман Тарасюк, працівники та учні школи. Долучився до акції й депутат сільської ради Іван Боровський, який доставив школярів власним бусом до місця прибирання і, одягнувши рукавиці, взявся разом із ними до праці.

На акцію прибули адміністрація ДП СЛАП «Ратнеагроліс», бухгалтери, економісти, інженери. Обабіч дороги у поближньому лісі зібрали стільки сміття, що автомобільний причіп, куди вантажили все «добро», ледве його вмістив.

Олег Григорович каже, що цю акцію вони організували для того, щоб жителі сільської ради та заїжджі підприємці побачили, яку шкоду природі завдає їхня легковажність, та щоб не забруднювали ліс. Його, безперечно, приберуть, але дуже прикро, що робити це мусять люди, які ліс люблять і бережуть, а не ті, хто в ньому смітить.

На знак вдячності учням за те, що взялися за прибирання лісу, лісівники пригостили їх печивом, цукерками та солодкою водою. На завершення акції всі висловили сподівання, що люди будуть більш свідомими і не засмічуватимуть ліс. А щоб достукатися до їхнього сумління, на одному з дерев почепили табличку з написом: «Залишив тут сміття – не забудь хрюкнути. Природа – наш дім!»

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>