Новини

Відзначили кращого керівника підприємницьких структур

Керівник апарату райдержадміністрації Світлана Юзепчук та голова районної ради Микола Макарук вручили подяку голови облдержадміністрації Трачук Надії Миколаївні як кращому підприємцю району та з нагоди Дня підприємця.

Надія Трачук розпочала підприємницьку діяльність з 2000 року з сфери торгівлі продовольчими товарами. З 2004 року — виробник хліба та хлібобулочних виробів.

Завдяки роботі Самарівської хлібопекарні на сьогодні своєчасно забезпечуються хлібом дошкільні, освітні, лікарняні заклади та населення не лише Ратнівського, а й Старовижівського та частково Камінь-Каширського районів.

Надія Миколаївна бере активну участь у громадському житті Самарівської громади. Надає благодійну допомогу освітнім та медичним закладам.

На нараді у райдержадміністрації

Начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Микола Бебес повідомив про проблемні питання оформлення  житлових субсидій у районі. З його слів, на сьогодні 4,5 тис. жителів Ратнівського району подали та оформили житлові субсидії, хоча прогнозований розрахунок звернень до управління – 7 тис. осіб. Микола Федорович закликав представників місцевого самоврядування до масштабного інформування населення про отримання субсидій, адже для подачі документів лишилось менше місяця.

Підсумки виконання місцевих бюджетів району за 8 місяців 2015 року підбив начальник Ратнівської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області Іван Данилюк та відразу ж окреслив першочергові завдання з наповнення бюджетів на вересень поточного року.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації Сергій Бойко розповів про стан пожежогасіння на території району.

Про зміни у виборчому законодавстві, хід підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року повідомив присутніх заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Віталій Хвесик.

Керівник апарату Світлана Юзепчук та директор ДП «Рат-нівське лісомисливське господарство» поінформували сільських та селищних голів про механізм забезпечення дровами мобілізованих, демобілізованих учасників акнтитерористичної операції та сімей загиблих учасників АТО.

Віта МАЖУЛА

ПРОЇЗД ГРОМАДЯН ПІЛЬГОВОЇ КАТЕГОРІЇ ТА УЧНІВ СЕЛИЩА – ПО РАТНОМУ БЕЗКОШТОВНИЙ —

таке рішення прийняли депутати селищної ради на позачерговій сесії, яка відбулася у четвер

За інформацією  секретаря селищної ради Галини Приймачук,  до Ратнівської селищної ради неодноразово зверталися громадяни пільгової категорії з питанням  вирішення для них безкоштовного проїзду у маршрутках, які курсують дорогами  селища.  Бо, якщо  їхній проїзд раніше компенсувала держава, то нині це питання залишилося відкритим.  І депутати пішли їм назустріч та ще й назустріч дітям,  які користуються транспортом місцевого значення.

На сесії  внесли зміни  в бюджет селища на 2015 рік і вирішили компенсувати перевізникам  затрати за проїзд пільгової категорії громадян, які проживають у Ратному, та учнів селища. І вже з понеділка, 14 вересня, проїзд у маршрутках Ратного для них – безкоштовний.

Окрім того, на позачерговій сесії затвердили пропозиції по внесенню змін до генплану селища Ратне кварталу №3 по вул. Набережна, розглянули більше 50  заяв громадян та кілька клопотань установ та організацій селища.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Індекс споживчих цін  у серпні 2015 року

Головне управління статистики у Волинській області повідомляє, що за розрахунками Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) в країні1 у серпні 2015 року порівняно з липнем становив 99,2 відсотка, з початку року — 138,2%, у Волинській області — 99,4 та 140,4% відповідно.

1Без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

   Головне управління статистики  у Волинській області

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>