Новини, події, факти

МАСШТАБНА  ПОЖЕЖА  В  ЖИРИЧАХ

14 лютого о 20.40 год. у Ратнівську пожежну частину на-дійшло повідомлення про те, що в Жиричах горить житловий будинок. Коли рятувальники прибули на виклик, інформація підтвердилася. Горів дерев’яний, обкладений цеглою, критий металочерепицею житловий будинок на господарстві Івана П. На пожежі уже працювали дві місцевих пожежних команди – із Жирич та Гірник.

Вогонь, який охопив і дах, і внутрішню частину приміщення, приборкати було важко. Немало зійшлося на пожежу і місцевого населення. Проте більшість селян замість того, щоб допомогти гасити, коментувала дії пожежників. Врешті-решт вогонь таки приборкали. Однак пожежа завдала чималих збитків господарям – пошкоджені стеля, стіни, майно, речі домашнього вжитку.

Ймовірною причиною загорання стало коротке замикання електропроводки на горищі будинку.

ВОГОНЬ  СПАЛАХНУВ  У  ДИМОХОДІ

Того ж дня, 14 лютого, у Ратному по вулиці В. Корнелюка загорілася сажа в димоході у житловому будинку Сергія Ч. Коли в хату з комина став іти дим, господарі зателефонували у пожежну частину. Прибувши на виклик, рятувальники констатували загорання у комині. Пожежники прослідкували, доки сажа догоріла, проінструктували господарів і порекомендували замінити димохід.

ГОРІВ  ГАРАЖ  У  ЗАМШАНАХ

16 лютого у Замшанах загорівся цегляно-дерев’яний гараж на господарстві Лариси К. Після отримання повідомлення о 19.37 год. ратнівські рятувальники виїхали на місце події. Загорання сталося, ймовірно, через несправність пічного опалення. Проте завдяки оперативній роботі пожежників вогонь вдалося приборкати з відносно невеликими збитками для господарів.

ПОЖЕЖУ  В   ЯЗАВНЯХ  ПРИБОРКАЛИ  ЛЮДИ

19 лютого о 17.50 год. черговому пожежнику місцевої пожежної команди с. Самари Миколі Штику зателефонували, що у с. Язавні зайнявся житловий будинок. Він одразу виїхав на пожежу. Вирушила і пожежна команда з Ратного. Проте вогнеборцям гасити її не довелося – оперативно і дружно спрацювали місцеві жителі. Доки за лічені хвилини приїхав пожежний автомобіль із Самарів, люди вже загасили вогонь.

А загорівся житловий будинок Олександра М., за попередньою версією, не витримала високої температури в димоході дерев’яна стеля у котельні, де був встановлений котел на тверде паливо. Та оскільки пожежник уже прибув на місце події, то був там, доки пересвідчився, що немає небезпеки повторного загорання. Ратнівські рятувальники із півдороги повернулися назад.

Язавненці вчинили благородно. Хтозна, чи вдалося б врятувати будинок, якби вогонь розгорівся сильніше і його не загасили на початковій стадії.

ВЖЕ ТРЕТЯ  ФУРА  З’ЇХАЛА  З  ДОРОГИ

ПОБЛИЗУ  ЗАМШАН

Минулого тижня вже третій вантажний автомобіль з’їхав із міжнародної траси Ковель-Брест. І знову з турецькими номерними знаками. І знову на території Замшанівської сільської ради – поблизу Вужиська. Фура рухалася з Білорусі в Туреччину. Водій вантажівки опинився на обочині із невстановленої причини. Пошкодження автомобіля цього разу дещо менші. Принаймні після часткового ремонту на місці і в Ратному він зміг самостійно залишити територію України.

Цікаво, що саме турецькі фури чомусь потерпають на цьому відрізку міжнародної траси.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>