Новини

«Діамантове» весілля у Залухові

Тодось Павлович та Раїса Федорівна Філюки — найстаріша подружня пара у селі Залухів. Нещодавно вони відсвяткували 60-річчя подружнього життя. Свято для батьків зробили діти Петро Тодосійович — голова апеляційного суду у Волинській області, та Ольга Тодосіївна — вчитель однієї з луцьких шкіл. Привітати дідуся з бабусею приїхали не лише внуки та правнуки, а й зійшлися рідні, чимало односельчан, з якими у дружбі ювіляри, яких поважають і визнають у селі.

Тодось Павлович — учасник УПА, співавтор книги «За болотом Луховим», ще й зараз, незважаючи на свої літа, він активний, не хоче піддаватися старості, займається бджільництвом. Не піддається рокам і його дружина.

Неподалік оселі Філюків функціонує музей села, якого створив син ювілярів і за яким поважне подружжя доглядає. У музеї чимало експонатів власних — із маминої скрині, із татової клуні. Саме у музеї і відбулося «діамантове» весілля Філюків, яке сподобалось не лише поважним молодятам, а й всім гостям, усім односельчанам.

ЛОСИХУ ВРЯТУВАЛИ ДОБРІ ЛЮДИ

Сталася ця подія на Волянському каналі, який з'єднує два озера Волянське та Святе. Лід на водоймах ще тільки став потрохи танути, на озерах було безліч рибалок, які всі добре почули величезний плюскіт води у каналі і зрозуміли, що щось величезне провалилося під лід.

На допомогу лосю кинулися місцеві рибалки Віктор Тихонович Марчук та Микола Степанович Марчук. Як не дивно, всі інші рибалки, до речі, заїжджі, залишились на місці — не пройнялися тим, що сталося. Ще потім кепкували, що треба було б рятувальникам застрелити лося і мали б що споживати. Та вони не такої совісті — рятували лося впродовж півтори години. У каналі, ширина якого до 30 метрів, прорубували лід, таким чином робили дорогу лосю на берег. Тварина відразу сприйняла їх досить насторожено, а коли вже вийшла з каналу і зрозуміла, що її рятували, оглянулась з вдячністю на чоловіків і гайнула у кущі.

ЗАХВОРЮВАННЯ НА ГРИП ТА ГРВІ  У РАЙОНІ ПІШЛО НА СПАД

За інформацією лікаря-епідеміолога Віктора Глинянка, минулого тижня в районі захворюваність на грип та ГРВІ пішла на спад. Зареєстровано за шостий тиждень року 206 хворих проти 236 попереднього тижня.

Епідпоріг захворювання становить 40,5, що в 1,6 рази нижче середньорозрахункового по району.

Загалом в епідсезон грипу та ГРВІ зареєстровано 2770 хворих, із них 1945 (70,2 відсотка) — діти до 17 років. У зв'язку з високою захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції серед учнів та вихованців навчальних закладів призупинявся навчально-виховний процес у тринадцяти закладах, зараз у всіх — відновлений.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>