Новини

РАТНІВЧАНАМ НАРАХОВАНО СУБСИДІЇ МАЙЖЕ 45 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

За інформацією начальника відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту населення райдержадміністрації Алли Тарасюк, із 1 травня по 31 грудня 2015 року  до управ-ління соціального захисту звернулося 8 тисяч 108 сімей Ратнівщини – претендентів на субсидії на житлово-комунальні послуги. З них 7828 сім’ям субсидія призначена, і лише трьом сім’ям відмовлено, окремі справи ще  в процесі обробки.

Станом на 1 січня нинішнього року субсидія нарахована 8 тисяч 774 сім’ям – це з врахуванням тих, хто мав субсидію раніше і їм був зроблений перерахунок автоматично.

Ратнівчанам нараховано субсидії 44 мільйони 355 тисяч 152 гривні, для порівняння: у попередньому році – 1 мільйон 281 тисяча гривень.

За рахунок економії споживання природного газу і електроенергії кошти, які залишились на рахунках абонентів, зараховуються в рахунок обов’язкової плати в наступних  місяцях.

 

 СІЧНЕВІ РЕКОРДИ СЕЛА ГІРНИКИ

За двадцять днів січня у Гірниківській сільській раді зареєстровано 9 народжень і вже є сподівання, що рік завершиться з хорошим дитячим поповненням. Адже останніми роками, хоч рада і була лідером в районі по народженню немовлят, та їх кількість зменшувалася. Найбільше діток народилося у 2013 році – не вистачило двох до сотні. А вже в наступному році появилося на світ 85 синів і дочок, в минулому — на десять менше від попереднього.

З початку року зареєстровано шість смертей та три шлюби, в попередньому році за весь рік – 39 смертей, 23 шлюби.

 

У ЩИТИНСЬКІЙ ВОЛІ МАЙЖЕ КОЖЕН СЬОМИЙ – ХОЛОСТЯК

За неофіційними підрахунками, у невеличкому селі Щитинська Воля Залухівської сільської ради проживає багато старих холостяків, які ніколи й не вступали в шлюб. Напевно таки, їх вина, що село… вимирає, не багатіє на дитячий щебет. Останніми роками смертність значно переважає народжуваність, спостерігається смертність серед людей передпенсійного віку. І знову ж за неофіційними підрахунками з такими темпами смертності село може залишитись без жильців за два-три десятки років. Хоча ж відразу і заспокійливі слова: старші люди в основному вже повимирали, а людям, які мешкають тут, ще жити і жити. А якби ще й холостяки створили сім’ї, була б інша картина.

А на сьогодні село безлюдне і невеселе, не вирує життям, як констатують самі мешканці та і їхні гості.

І уже за офіційними даними, станом на нинішній рік у селі проживає 235 осіб, які мешкають у 112 житлових будинках, із них лише 17 дітей шкільного віку, які навчаються у загальноосвітній школі І-ІІ ступеня.

У минулому році у Залухівській сільській раді, в яку входить п’ять сіл: Залухів, Почапи, Заприп’ять, Хабарище та Щитинська Воля, померло 25 чоловік, з яких 17 – у Щитинській Волі, до речі, троє з однієї хати: мама, тато та син, а один юнак загинув трагічно в армії, ще один помер у молодому віці, до 25 років.

Великою смертністю для цього села характеризується й 2013 рік – у селі померло 15 чоловік із 27 зареєстрованих по сільській раді — вмирали переважно люди середнього віку. Народилась же в цей рік лише одна дитинка, та, на жаль, вона померла,  у 2014 році народилось 4 діток, померло – 7 осіб.

Небагате село і на шлюби – у минулому році відгуляли одне весілля, і то приїжджі молодята.

Якщо порівняти з показниками десятирічної давнини, то у 2005 році було укладено 3 шлюби, народилося 4 діток, одне з яких померло, а з іншим дитям сім’я виїхала за межі району, померло ж 6 осіб.

 

БІЙКА В ГУТІ МІЖ ЮНАКАМИ ДВОХ СІЛ довела юнака до… реанімації

У селі Гута з 19 на 20  січня щось не поділили місцеві хлопці із  заболоттівчанами, між ними виникла бійка. Та, видно, програвали «гості», бо невдовзі на поміч приїхав бус  молодих заболоттівчан. Розбороняли їх, хто як міг.  Окремі отримали добряче, а ось  одного 22-річного хлопця, Михайла К., побили до напівсмерті.  Його доставили у реанімаційне відділення центральної районної лікарні з важкими тілесними ушкодженнями  та ще й без свідомості зранку. У юнака закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, він у важкому стані – до свідомості не приходив.

За інформацією  Віталія Головчика – начальника  кримінальної поліції райвідділу поліції, у ході проведення оперативно-розшукових заходів за даним фактом було встановлено, що юнака побив штахетиною заболоттівчанин Сергій К., раніше судимий за побиття дівчини, і який має в окрузі репутацію розбишаки.

Сергій затриманий і знаходиться у райвідділі поліції в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 121  Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

 

У РАТНОМУ ЗАГОРІВСЯ АВТОМОБІЛЬ

Пожежа сталася минулої середи.  Загорівся бус в центрі Ратного. На час загоряння в бусі нікого не було. Пожежники на виклик приїхали відразу  — це ж майже на місці — і загасили вогонь.

Орієнтовна причина загоряння – коротке замикання електро-проводки.

Це другий випадок загоряння автомобіля у селищі. Перший стався першого січня, тоді автомобіль згорів майже повністю.

Всього з початку року на Ратнівщині сталося вісім пожеж у житловому секторі.

Рятувальникам довелося іще виїжджати  до с. Шменьки, витягувати з кювету фуру – тоді на слизькій дорозі водій не справився з керуванням,  на щастя, ніхто не потерпів.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>