НОРМАЛЬНИЙ ЧОЛОВІК ТАКОГО Б НЕ СКОЇВ

стендДля кожної громади храмове свято, безумовно, є найбільшим святом, до якого готуються увесь рік. Прихожани храму на честь святого пророка Іллі у Ратному готуються до храмового свята по-особливому, адже 72 роки тому храм був цілком знищений, а силами ратнівчан відбудовувався 21 рік, і у відновленому храмі це буде перше святкування. Однак у той час, як одні готують храм до свята, чиясь рука, а точніше, нога, в ніч з 23 на 24 липня вчергове — ВЧЕТВЕРТЕ! — напередодні храмового свята святого пророка Іллі по-дикунському розбила скло на інформаціному стенді громади. На ньому, зокрема, архівні фотографії зі спорудження Іллінського собору, автором яких є прихожани, газетні статті про відзначення храмових і релігійних свят у селищі, про допомогу громади українській армії та учасникам АТО.

На жаль, на 25-у році Незалежності стенд, як і український храм, декому ще муляє очі. Характерним є те, що усі рази удар припадає у те ж місце, що свідчить про те, що це одна і та ж особа. Настоятель Іллінського собору, декан Ратнівського району протоієрей Роман Бодак у черговому дикунському вчинку невідомого негідника вбачає політичний підтекст, адже саме зараз, під час війни, українці бачать, хто ворог, а хто брат, і Українська православна церква Київського патріархату стрімко стає домінуючою в Україні: своєю її вважають майже 40 % українців. Релігійна громада в черговий раз звернулася по допомогу до правоохоронців. Прихожани собору просять розшукати зловмисника і покарати його. У свою черегу громада обіцяє анонімність та велику, щиру подяку тому, хто допоможе встановити особу негідника для притягнення його до юридичної відповідальності.

Валентин Муковоз  

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>