НЕПОВТОРНЕ СВЯТО ДО ДНЯ МАТЕРІ ПРОВЕЛИ У МЕЖИСИТІ

НеповторнеНещодавно до редакції звернулася жителька села Межисить, пенсіонерка, колишня вчителька Валентина Лук’янович. Вона розповіла, що 14 травня у їхньому селі відбулося таке свято, якого вона за своїх 73 роки ще не бачила.

У сільському клубі зібралася сила-силенна людей на концерт, присвячений Дню матері. Про нього оголосили заздалегідь, запрошували усіх завітати на свято, розвісили по селі оголошення. Організували концерт пенсіонерка, колишня вчителька початкових класів і музики Валентина Приймачук та заступник директора школи з виховної роботи Поліна Приймачук, проте обидві жінки зазначають, що заслуга в цьому – жителів села, які вміють і хочуть співати. Участь у дійстві взяло 11 жінок, 6 чоловіків і 6 дітей. Це учні школи, багаторічні аматори сцени і навіть звичайнісінькі жителі села, про таланти яких у Межиситі раніше й не здогадувалися.

Присутні в залі були вражені піснею під гітару «Лиш вона» у виконанні Владислава Приймачука. Це сільський чоловік, який їздить на заробітки і, напевно, вперше в житті вийшов на сцену, але був приголомшений настроєм, із яким його зустріли слухачі.

Багато років не лунала у Межиситі пісня знаменитої хор-ланки, і того дня вона знову зазвучала з уст Єви Кобець, голови первинної ветеранської організації, Валентини Приймачук, Ольги Гурич, Руслани Петручик, Тетяни Галімук. Зворушливу пісню виконав дует матері Ольги та сина Василя Середюків. Василь Володимирович ще й сольний номер під гітару виконав. На сцену вийшов домогосподар Володимир Приймачук, також він заспівав у дуеті із сином Іваном.

Відродили до Дня матері у Межиситі й старовинні весільні мелодії, які на гармошці виконав житель села Олександр Приймачук. У складі жіночого вокального гурту заспівала шкільний бібліотекар Тетяна Воробей. Бібліотекар сільської бібліотеки Любов Приймачук неперевершено читала гуморески. Сольно співали Оксана Нифодюк та Наталія Тимощук. Чарівним голосом розчулив присутніх вчитель фізкультури В’ячеслав Солдатенко. Дитячі номери представили вихованці школи Катя Колядюк, Інна Денисюк, Іванка Приймачук, Таня Приймачук, Юля Вакуліч. Зворушливо і по-дитячому щиро привітав усіх межиситівських мам зі святом другокласник Владислав Кобець. Сцена була  естетично оформлена вишивками Віталія Середюка.

З кожним номером захоплення у залі все більше зростало, бо на сцену виходили такі люди, про яких ніхто й подумати не міг, що вони в душі артисти. Селяни гаряче аплодували аматорам сцени, які вийшли з-поміж них. Це звичайні трударі села, молоді чоловіки і жінки, старші жіночки, пісня яким зігріває душу. Зворушливі слова про мам і їхні непрості долі доводили жінок до сліз. Концерт тривав дві години. Виконавці представили більше 25 номерів. А коли дійство завершилося, аплодували аматорам сцени стоячи. Апогею свято досягло, коли усі присутні у сільському клубі заспівали хором «Волинь моя».

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>