НА СВЯТОГО МИКОЛАЯ ЗАСЯЯЛА ВОГНЯМИ ГОЛОВНА ЯЛИНКА РАЙОНУ

Урочисте відкриття ялинки у селищі Ратне відбулося на площі перед будинком культури 19 грудня, на святого Миколая. Зібралося чимало ратнівчан та гостей помилуватися лісовою красунею та отримати позитивний настрій від святкового дійства, головними героями якого були не Дід Мороз та Снігуронька, а святий Миколай, Ангели та казкові персонажі.

Щиро вітав того вечора благочинний Ратнівської округи отець Анатолій Гурський. Розповів він про традиції свята, яке відзначають у цей день віруючі, а особливо його чекають діти. Побажав миру, взаєморозуміння, терпіння, здоров’я, многих літ, щоб милосердний Господь укріпив віру, а Новорічно-Різдвяні свята дали добрий духовний заряд енергії на увесь наступний рік.

Веселих хороших свят, миру, щастя, радості, злагоди ратнівчанам бажав голова райдержадміністрації Андрій Харлампович. Наголосив, щоб у молитвах, коли будемо просити здоров’я для рідних, згадали й захисників України. Від себе особисто вручив подарунок діткам бійця Івана Тричука, життя якого обірвалося у Луцькому гарнізонному військовому шпиталі. Селищний голова Володимир Кулик бажав добра, родинного благополуччя, успіхів, здоров’я, миру, підсумував зроблену роботу за рік. Вручив подяки селищної ради і подарунки юному «соловейку», скрипалю, активному учаснику різноманітних заходів Сергію Ліщуку; за активну депутатську діяльність, особистий внесок у виконання програми соціально-економічного розвитку селища – депутатам Валентині Поприго та Івану Капітулі; за багаторічну трудову діяльність та активну життєву позицію, зразковий благоустрій приміщення районного суду голові районного суду Василю Ляху, за добросовісне виконання службових обов’язків слюсарю- трактористу житлово-комунального господарства Якову Свиридюку, за активну участь у спортивному житті селища Лук’яну Вознюку, за високий професіоналізм — завідуючому неврологічним відділенням ЦРЛ Валентину Краснюкевичу, за патріотизм — кіборгу, учаснику антитерористичної операції Ігорю Гулю, за розвиток виробництва, створення нових робочих місць, проведений  благострій на території селища комерційному директору товариства з обмеженою відповідальністю «Спільний ліс» Яну Андерсу Оленіусу.

Вітали піснею «Ой хто, хто Миколая любить» Ангели. Давав настанови, роздавав цукерки діткам, яких на святі було дуже багато, святий Миколай.  Разом із Володимиром Куликом він урочисто під оплески ратнівчан запалив вогні на ялинці. Веселого настрою того святкового вечора додали танці учасників гуртів «Ритм» районного будинку культури та «Живчик» районного центру дитячої та юнацької творчості, пісні, щедрівки, сценки, які підготували працівники культури, і, звичайно, святковий феєрверк та хороводи навколо ялинки.

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>